HIDIRLIK TABYADA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Balkan Savaşının karargâhı olan Hıdırlık Tabyasında başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor. 19. Yüzyılında yapılan bir yapı olan Hıdırlık Tabyası aynı zaman da Türkiye’nin en büyük tabyası olarak ta biliniyor.
HIDIRLIK TABYADA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR  

İHA- Tabyaların restorasyonun tamamlanmasının ardından Balkan Savaş Müzesi olarak kullanılması düşünülüyor. 
Edirne’nin Yıldırım Semtinde en yüksek tepelerinden biri olan hakim noktaya kurulmuş olan Hıdırlık Tabyası havaların ısınmasıyla birlikte restorasyon çalışmaları büyük bir hız kazandı. Balkan Savaşı öngörüldüğünden 1886-87 yıllarında Edirne’nin savunulması için en yüksek tepelerinden birine inşa edilen ve 1912-1913’te yaşanan Balkan Harbinde kullanılan Hıdırlık Tabya Balkan Savaşları’nın 100.yılı münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi desteğiyle onarıma alınmıştı.
Balkan Savaşı’nda müstahkem mevkii komutanı Şükrü Paşa tarafından 1913 yılında Edirne’nin teslim olma kararının verildiği tabyanın onarım sonrası Balkan Savaş Müzesi olarak düzenlenmesi düşünülüyor. Edirne’de turizm açısından yeni bir çekim merkezi oluşturacak Hıdırlık Tabya’nın onarımının 2014 yılında tamamlanması planlanıyor.
Balkan savaşları sırasında Edirne’yi savunan tabyalardan biri olan Hıdırlık Tabyası, müstahkem mevki kumandanı Şükrü Paşanın karargâhı olarak kullanılan Hıdırlık Tabyalarında onarım tam gaz devam ediyor.
Hıdırlık Tabyaları restorasyon çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor, havaların ısınması ile birlikte tabyaların onarım işi hız kazandı.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 17:07 tarihinde yazdırılmıştır.