Testici “ Tekboy işçilerinin yanındayız”

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Lüleburgaz Temsilciliği 25 Tekboy’da işten çıkartılan işçilere destek verdiler.
Testici “ Tekboy işçilerinin yanındayız”
Gökhan KAN- DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Lüleburgaz Temsilciliği 25 Mart Pazartesi günü saat 14:00’te Kongre Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Tekboy’da işten çıkartılan işçilere destek verdiler.
Meydanda yapılan basın açıklamasına Tekstil İşçileri Sendikası Trakya Şube Başkanı Savaş Testici, Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Arda ve işçiler katıldı.
Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Testici “ Tekboy’da çalışan işçilerin büyük çoğunluğu Anayasa’nın yasaların tanıdığı hakları kullanarak sendikamıza üye olmuşlardı. İşveren işçilerin haklarına ve hukukuna saygı göstermemiş, yasaları yok saymış ve 14 Ağustos 2012 tarihinden başlayarak 27 üyemizi işten çıkarmıştı. Bizler zamanında işvereni uyarmış ve hukuka saygılı olmasını istemiştik. Ancak gördük ki bu uyarımız görmezden gelinmiş ve üyelerimizin hakları çiğnenmiştir. Yasalar açık şekilde ihlal edilerek, yalnızca “ sendika Üyesi” oldukları için işten çıkarılmışlardır. Arkadaşlarımızın durumu Mahkeme kararıyla da tescil edilmiştir, üyelerimizin işlerine iadelerine hüküm verilmiş olup 16 ay brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verilmiştir. DİSK Tekstil İşçileri Sendikası olarak Tekboy’da çalışan üyelerimize ve işçilere sesleniyoruz. İşyerinde sendikal mücadeleye devam edip haklarının bilincinde olmaların istiyoruz. Tekboy işçilerinin haklı mücadelelerinin sonuna kadar yanında olacağız” dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 21:35 tarihinde yazdırılmıştır.