Öğretmen Okulları 165. yaşında

Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi 15 Mart Cuma günü “ 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümünü” kutladı. Okul Müdürü Hüseyin Gürçay yaptığı konuşmada “Öğretmen okulları öğretmen yetiştirme sürecinde Cumhuriyet öncesi ve sonrası dönemlerde kilometre taşı değeri taşır” dedi
Öğretmen Okulları 165. yaşında
Gökhan KAN- Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi 15 Mart Cuma günü “ 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümünü” kutladı.
Okulun Spor Salonu’nda yapılan kutlama törenine Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk karakuş, DSİ Lüleburgaz Şube Müdürü Murat Öğretmenoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey’in mesajının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Hüseyin Gürçay yaptı. Gürçay “ Öğretmen okullarının 165. Kuruluş Yıldönümü’nü bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Öğretmen yetiştirme sürecinde Cumhuriyet öncesi ve sonrası dönemlerde bazı tarihler kilometre taşı değeri taşır. Türkiye’de öğretmen yetiştirmede ilk uygulama Fatih Sultan Mehmet dönemine dayanır. Daha sonra Tanzimat Dönemine kadar bir gelişme olmamıştır. Daha sonra Tanzimatçıların çabaları ile 16 Mart 1848 yılında İstanbul’da Daru’l –Muallimin adı ile ilk öğretmen okulu açılmış, Milli Mücadelede, Mustafa Kemal Atatürk ve onun yanında yer alan yakın arkadaşlarının büyük çoğunluğu bu okullarda yetişen öğretmenlerin ya öğrencileri yada kendileri olmuşlardır. Anadolu Öğretmen Liselerimiz ortaöğretim sistemi içerisinde bir ihtisas kurumu olarak günün değişen şartları doğrultusunda sürekli gelişerek varlıklarını sürdürmektedir. Kendini mesleğine adamış ve öğretmenliğin kutsiyetine inanarak birer eğitim neferi olan bütün eğitimcilerimizin ve öğretmen adayı öğrencilerimizin bu anlamlı gününü yürekten kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
Program Kompozisyon Yarışmasında 1. olan Neslihan Çetin’in kompozisyonunu okuması ile devam etti. Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra Okul Korosu’nun sunduğu müzik dinletisi ile kutlamalar sona erdi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 08:44 tarihinde yazdırılmıştır.