Tatarköy’de “Balık tutma yarışması” düzeniendi

Lüleburgaz’a bağlı Tatarköy’de 1. Amatör Balık Tutma Yarışması düzenlendi.
Tatarköy’de “Balık tutma yarışması” düzeniendi  

 

 

 

Tatarköy göleti kenarında 2016 yılında düzenlenerek hizmete açılan alanda gerçekleştirilen balık tutma yarışması uzun yıllar hafızalarda kalacak görüntülere sahne oldu.

 

Düzenlenen ‘en çok balık tutma’ yarışında 28 kilo balık tutan Özcan Dinç birinci oldu.

 

Lüleburgaz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince "Oltanı kap gel" sloganıyla düzenlenen yarışmayı Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Erkan Alkan, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Kızılay Kırklareli Şubesi Başkanı Volkan Göç de takip etti.

Her yaştan çok sayıda amatör balık avcısının da katıldığı yarışma öncesinde piknik alanında incelemelerde bulunan Kaymakam Salih Yüce daha sonra yarışmacılarla birlikte gölete olta attı.

 

En çok balık tutma yarışmasında Özcan Dinç birinci, Ceylin Kemik ikinci, Hakan Üstündağ üçüncü olurken, en büyük balık tutma yarışmasında Eymen Şentürk birinci, Murat Nurtekin ikinci ve Mustafa İrfan Yürük üçüncü oldu. 

 

Yetişkin ve çocuk kategorisinde düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Salih Yüce ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Erkan Alkan verdi.

 

Kaymakam Salih Yüce; “Çocuklarımıza doğa bilinci, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçıları buluşturmayı amaçladık. Çok sayıda amatör balık avcısının katıldığı yarışmada renkli görüntüler oluştu” dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Erkan Alkan da yarışmaya katılımdan memnun olduklarını belirterek organizasyonu geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 05:34 tarihinde yazdırılmıştır.