Vize’nin Müsellim köyünde Survivor Park açıldı

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Müsellim Köyü’nde “Survivor Park” isimli oyun parkuru açıldı.
Vize’nin Müsellim köyünde Survivor Park açıldı  

Bölgede yaşayan çocukları ve vatandaşları çok sevindiren Survivor Park  açılışı ile ilgili olarak Kırklareli Valiliği Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresince Vize Müsellim Köyümüzde yapımı tamamlanan ilimizin en büyük "Survivor Park" oyun parkurunun ile Türkiye –Bulgaristan Avrupa Birliği projesi kapsamında tamamlanan projelerin açılışı Valimiz Sayın Birol Ekici ile Milletvekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz’ın katılımıyla 25 Temmuz 2022  Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Açılış programında Valimiz Sayın Birol Ekici, yaptığı konuşmada, Türkiye –Bulgaristan Avrupa Birliği projesi ile Vize Müsellim Köyümüzde İl Özel İdaremiz ve Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında; sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, kültür ve doğa turizminin artırılması ve sınır ötesi işbirliği güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje alanlarının yapımı tamamıyla Avrupa Birliği hibesi ile gerçekleştirildi. Tamamlanan proje ile; Vize Müsellim Köyümüzde çevre düzenlemesi, oyun parkı ve gelen turistlerimiz için grup oturma alanları ile ilimizin en büyük survivor parkı kurularak, ayrıca ziyaretçilerin Sultanlar Yolu güzergahında olan köyümüzü ve bölgeyi gezmeleri için ücretsiz akıllı bisiklet hizmeti girmiştir. İlimize hayırlı olsun dedi.

Açılışın ardından Sayın Valimiz, Milletvekilimiz ve katılımcılar ile birlikte tamamlanan proje alanlarını gezerek, incelemelerde bulundular. Sultanlar yolu güzergâhındaki proje alanında bisiklete binerek pedal çevirdiler. Yerli ve yabancı ilimize gelen tüm misafirlerimiz ve turistlerimizi Vize müsellim köyümüze davet ettiler” denildi.

Ertan BAYER .

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 10:57 tarihinde yazdırılmıştır.