Vali Yaman: Ersoy, ömrünü vatana, millete hizmete adamıştır

Vali Yaman: Ersoy, ömrünü vatana, millete hizmete adamıştır
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Mehmet Akif Ersoy’la ilgili bir açıklama yaptı.
Mehmet Akif Ersoy’un Milli şairimiz olduğunu da belirten Kırklareli Valisi Yaman, yaptığı yazılı açıklamada “Milli Şairimizin yazmış olduğu andımız; Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.
Ömrünü vatana, millete hizmete adamış Destan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Bu eşsiz mücadele Vatan Şairi Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleştirilmiştir. 
İstiklal Marşı milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. O gün savaş meydanlarında, vatanın her karışında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, dış politikada, hayatın her alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergileniyor. Bu hedefe ulaşmak şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur. İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum.”
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 09:18 tarihinde yazdırılmıştır.