VATAN PARTİSİ: AKP ABD’YE BOYUN EĞDİ

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan :” 28 Haziran 2022 akşamı gerçekleşen NATO zirvesinde Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınmasıyla ilgili bir muhtıra yayınlandı. Yayınlanan muhtırada İsveç ve Finlandiya’nın PKK ve FETÖ’yü desteklemeyeceğini taahhüt ettiklerini, bunun karşılığında ise Türkiye’nin bu ülkelerin NATO’ya girmesine onay vereceği duyuruldu. AKP Hükümeti alınan bu kararla ABD’nin baskılarına boyun eğdiğini görüyoruz.” dedi.
VATAN PARTİSİ: AKP ABD’YE BOYUN EĞDİ  

Başkan Şaşan  Kızıltan yaptığı yazılı açıklamanın devamımda da “Hükümet, başından bu yana İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınmasına ilişkin yanlış yerde mevzi kurmaktadır. Kurulacak mevzi, İsveç ve Finlandiya’nın PKK’yı desteklemesine engel olmak değil, NATO’nun genişlemesine karşı bir cephe kurmaktır. Türkiye aldığı bu kararla NATO’nun genişlemesine 'evet' demiştir. 

Hükümetin bu geri adımı, Türkiye’ye yönelen tehditleri kuvvetlendirmiştir. Türkiye; İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğini kabul ederek kendi düşmanlarını büyütmüştür. Türkiye Ege’de, Akdeniz’de, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde, Kafkaslar ve Karadeniz’de, bütün cephelerde ABD-NATO-İsrail eksenli tehditlerle karşı karşıyadır.

ABD, Yunanistan kıyılarında, üsler kuruyor ve silahlı yığınak yapıyor. NATO üsleri bunlar! Hükümetimiz, bu üsler yetmezmiş, bu tehditler az gelmiş gibi bir de İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına olur vererek Türkiye’ye ve bölgemize yönelen tehditleri kuvvetlendiriyor. Hükümetimiz, Türkiye’ye uzanan namlulara karşı verilecek yanıtı namluların sayısını arttırmakta bulmuş. Vahim bir hata! Hükümetin attığı bu adım, Türkiye düşmanlarına cesaret vermiştir! 

 NATO’nun genişlemesine katkıda bulunarak PKK’yla mücadele edilemez. İsveç ve Finlandiya istedikleri kadar PKK’ya destek olmayacakları konusunda taahhütler versin, boşunadır. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu NATO, PKK'ya binlerce tır silah vermiş, daha ötesi var mı? NATO içerisinde kalmak PKK terör örgütüne karşı kesin bir zafer kazanmanın da önünde bir engeldir. 

 Bu anlaşmayı Türkiye’nin bir zaferi olarak sunmak, Türk Milletini aldatma çabasıdır ve büyük bir gaflettir. Hükümet ve hükümete yakın medya organları neyi kutluyor? Türkiye’ye doğru uzanan silahların sayısının artmasını mı kutluyorsunuz? NATO’nun genişlemesini mi kutluyorsunuz?

PKK’ya binlerce tır silahı yardımı yapan NATO değil mi?

15-16 Temmuz Darbe Girişimini gerçekleştiren NATO’nun içimize yerleştirdiği NATO generalleri ve subayları değil mi?

NATO tatbikatlarında düşman kapsamında fotoğrafları asılan Atatürk ve Tayyip Erdoğan acaba hangi ülkenin devlet başkanları? 

ABD tarihinin en büyük askerî tatbikatı olan Millenium Challenge 2002 tatbikatında 96 saatte işgal edilen ülke Avusturalya mı?.

ABD, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirme planlarını ilan etti. Ancak görünüyor ki Sayın Erdoğan kendisini devirme planı içerisinde olan ABD’ye karşı kararlı bir tavır sergileyemiyor. ABD’ye boyun eğerek, onun baskılarına direnemeyerek, yalpalayarak ayakta kalamazsınız. 

Türk Milletinden yetki istiyoruz. Türkiye’ye cesur, kararlı, korkmayan bir hükümet gerekiyor. Türkiye’yi bu tehditler karşısında Vatan Partisi savunur ve Vatan Partisi yönetir! Vatan Partisi'nin olmadığı bir hükümet, Türkiye’nin güvenliğini sonuna kadar savunamıyor.

Türkiye bugün ayakta kalmak için ABD güdümündeki terör örgütlerini temizlemek ve Üretim Devrimini başarmak zorundadır. Artık Türkiye’nin güvenliği, Vatan Savaşının ve Üretim Devriminin güvenliğidir. Dolayısıyla Türkiye’nin güvenliği, ABD-NATO müdahalesine, ABD-NATO baskılarına, ABD-NATO tehditlerine karşı koyarak sağlanabilir.” dedi.

Ertan BAYER

                                                                                                                                  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 06:23 tarihinde yazdırılmıştır.