Vali Ekici, Koruyucu aile yürüyüş etkinliğine katıldı

Kırklareli Birol Ekici, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenen, Koruyucu Aileler Yürüyüş Etkinliği ve Çocuk Şenliğine katıldı.
Vali Ekici, Koruyucu aile yürüyüş etkinliğine katıldı  

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Valimiz Sayın Birol Ekici, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenen, Koruyucu Aileler Yürüyüş Etkinliği ve Çocuk Şenliğine katıldı.

30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenen yürüyüş etkinliği ve Çocuk Şenliğine Valimiz Sayın Birol Ekici ile birlikte, Vali Yardımcısı Mehmet Faruk Saygın, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Uğur Özmen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, kurum müdürleri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Valimiz Sayın Birol Ekici ve beraberindekiler, bando eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'ne ulaştı. Çocuk Hakları İl Komitesince açılan stantları gezerek, çocukların gösterilerini izledi.

Sayın Valimiz, kan bağının değil can bağının önemli olduğunu ve çocukların can bağına çok ihtiyacı olduğunu belirtti. Koruyucu aile modelini çok önemsediklerini, çocukların esirgeme kurumları yerine aile ortamında büyümelerinin önem taşıdığını ifade etti. Aile olmadan devletin ve milletin olmayacağını, çocuklarımıza sahip çıkmayı, ailelerimizi güçlendirmeyi, eğer toplumumuzu güçlendireceksek devletimizi, milletimizi güçlendireceksek aile kurumunu güçlendirmemiz gerektiğini ifade etti. Koruyucu aileleri tebrik ederek, sayılarının artmasını diledi.

Valimiz Sayın Birol Ekici, yapılan konuşmaların ve etkinliklerin ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin koruyucu aileler için gönderdiği teşekkür belgelerini, aile bireylerine takdim etti.” Denildi.

Ertan BAYER

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 03:00 tarihinde yazdırılmıştır.