AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; “Müdürleri bırak Başkan yardımcısına bak”

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın gazetemize yaptığı açıklamada; “Lüleburgaz Belediye Başkanı sayın Murat Gerenli’yi buradan uyarıyorum. Müdürleri ve Personeli bırak, Belediye Başkan Yardımcısına bak. Çünkü CHP İl Başkanı’nın eşi olan Belediye Başkan Yardımcısı CHP İl Yönetici personelin mesai saatlerinde parti faaliyetlerine katılmasına göz yumuyor. Siz buna karşı personelin bağlı olduğu müdürleri görevden alıyorsunuz. Günah keçisi seçilerek 12 yıllık müdürlük görevi yok sayılan müdüre hanımın görevden alınmasına gönlümüz razı değildir” dedi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; “Müdürleri bırak Başkan yardımcısına bak”  

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın’ın gazetemize yaptığı açıklaması söyle; “Kıymetli Lüleburgazlılar,

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine AK Parti grubu olarak Lüleburgaz Belediyesine, belediye personellerinin mesai saatleri içerisinde CHP’nin siyasi faaliyetlerine katılıp, katılmadıkları sorusunu veciz bir dille iletmiştik. Bunun sonucunda belediye içerisinde belli görev değişimleri, hatta ve hatta sürgünler gerçekleştirilerek meselenin üzerinin kapatılması için uğraşıldığını üzüntü ile temaşa ediyoruz.

06/06/2022 tarihinde Belediye Başkanlığına bu konu ile ilgili bir dilekçe kaleme alınmış olup bahse konu  personel D.K’nın siyasi parti faaliyetlerine katılıp katılmadığı, ve bizatihi tarihler de verilmek sureti ile söz konusu personelin,

25.06.2021,11.08.2021,18.08.2021,26.08.2021,27.08.2021,01.09.2021,16.09.2021,17.02.2022,03.02.2022,01.02.2022,31.01.2022,20.01.2022,30.01.2022,08.03.2022,05.05.2022,02.06.2022 tarihleri arasında yıllık kaç gün izin kullandığı veya bu tarihlerde izinli olup olmadığı, veya raporlu olup olmadığı şayet raporlu veya izinli ise de bunun resmi evrak (Bordro,puantaj) olarak tarafımıza bildirilmesini talep etmiştik.

Bizzat Belediye Başkanının 10.06.2022 tarihinde verdiği cevapta ise bahse konu personelin 24 iş günü izin hakkı bulunduğu dile getirilmiş, personelin 2022 yılında hiç rapor kullanmadığı belirtilmiş ve aynı cevap dilekçesinde de şahsım tarafından istenilen bilgi ve belgelerin paylaşılmasının kanuna aykırılık teşkil ettiği belirtilmiştir.

Pek tabi kanuna aykırılık edilen bir mesele vuku buluyor ise biz grup olarak bunun gerçekleşmesini istemeyiz. Lakin merak ediyoruz; bahse konu personelin belirtilen tarihler içerisinde izinli mi, raporlu mu olduğunun açıklanmaması vicdanlara aykırı bir tutum değil midir? Bahse konu personelin mesai saatleri içerisinde veya dışarısında CHP’nin siyasi faaliyetlerine katılması idare hukukunun hangi maslahatlarında vardır ve kanuna uygun mudur? Şayet bahse konu personel bu faaliyetlere katılmadı ise her şey kanuni bir şekilde vuku buldu ise ‘’ personelimiz hiçbir siyasi faaliyetimize katılmadı’’ demek varken hala ve henüz hangi mantığa dayanılarak hamaset ve demagoji yapılmaktadır?

Soru açıktır! Bu personel Belediye Başkan Yardımcısı Hanımefendinin eşinin CHP il başkanı olması sebebi ile kollanmakta mıdır? Bu sebepten bu personelin CHP’nin siyasi faaliyetlerine katılması mazur mu görülmektedir?

Takdir edersiniz ki bunun cevabı da basittir. Evet veya hayır demek sureti ile kamuoyunu bilgilendirmek yerine her zaman ki gibi pisliği halının altına süpürerek, kaçak güreşerek edebiyat kokan kelimeler ile Belediyemizin CHP’nin arka bahçesi haline getirilmesi unutturulmak istenmektedir ve bu Lüleburgaz halkının oylarına ve Lüleburgazlıya en hafif tabiri ile saygısızlıktır.

Efendiler,

Bu belediye sizin babanızın çiftliği midir? Lüleburgaz sizin rahatça deneme- yanılma yöntemi ile zihniyetinize sahip şahsiyetleri kayıracağınız antreman sahası mıdır? Bu ne ciddiyetsizliktir? Bu ne iş bilmezliktir?

Birbirinizi kollamak sureti ile hatalarınızın ortaya çıkmayacağına inanıyorsanız çok büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Gerçekler güneş gibi ortaya çıkmak ile müsemmadır. Biz AK Parti grubu olarak Lüleburgaz’da CHP’nin kendi güç savaşlarında Lüleburgazlı hemşehrilerimize zarar vermesini sineye çekmeyiz, çekemeyiz.

Personel siyasi parti faaliyetlerinde fotoğraf veriyor, Belediye Başkanı, yardımcısını can siperane müdafaa ediyor, ne gariptir ki Belediye Başkan Yardımcısı, Başkan’dan daha çok otorite ve söz sahibi oluyor, müdürler sürgün ediliyor.

 

Sayın Belediye Başkanı Murat  Gerenli’yi tüm kamuoyu önünde  bir Lüleburgaz aşığı vatandaş olarak, Lüleburgaz halkının seçtiği Belediye Meclis üyesi olarak uyarıyorum. Müdürler ile uğraşmayı bırak. Belediye Başkanı olarak ismi geçen belediye çalışanına bu desteği bu rahatlığı sağlayan Başkan Yardımcınıza gereken yaptırımı uygulayın. Sayın Başkanı Uyarıyorum çünkü belediye içinde ki güç dengeleriniz sebebiyle Lüleburgaz zarar görmekte ve ne yazık ki böyle giderse zarar görmeye devam edecek. Günah keçisi seçilerek  12 yıllık müdürlük görevi yok sayılan müdüre hanımın görevden alınmasına gönlümüz razı değildir.

 

Kıymetli Lüleburgazlılar,

Burada size hizmet konuşulmuyor, burada sizin dertleriniz istişare edilmiyor, burada ne yazık ki parti içi bir güç dengesi mücadelesi baş gösteriyor.

Benim halkım hizmet bekliyor efendiler hizmet! Kendi aranızda ki problemleri Lüleburgazlıya yansıtmaya hakkınız yok. Biz AK Parti Grubu olarak sadece ve sadece Lüleburgaz’a hizmet etmek hedef ve şuuru ile ne Lüleburgazlının hakkını müdafaadan vazgeçeceğiz ne de sizin bu sorumsuzluklarınıza sessiz kalacağız. Takdir kıymetli hemşehrilerimizindir.”

Haber Merkezi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 16:43 tarihinde yazdırılmıştır.