Bilek güreşinde Lüleburgaz’ın gururu oldu

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonu tarafından düzenlenen, Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası Türkiye seçmelerinde kendisinden en az 4 yaş büyük ve 50 kilogram ağır sporcuları tek tek deviren Lüleburgazlı Ecem Tiren (14) Türkiye üçüncüsü seçildi.
Bilek güreşinde Lüleburgaz’ın gururu oldu
Ertan BAYER -Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonu tarafından düzenlenen,   Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası Türkiye Seçmeleri 28 Şubat 2013 -3 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde yapıldı.
Seçmelere bu yıl ilk katılan ve kendisinden en az 4 yaş büyük ve 50 kilogram ağır sporcuları tek tek deviren Lüleburgazlı Ecem Tiren (14) Türkiye üçüncüsü seçildi.
Ecem Tiren’in sponsoru Çorbacı Tuna lakaplı Tuna Çetin, önceki gün sporculunun basına tanıtılması ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi.
Ecem’in babası Aytaç, annesi Harika trenin de katıldığı tanıtım toplantısında söz alan Ecem Tiren “Fehmi Mutlu Ortaokulu öğrencisiyim. Bu yıl SBS sınavında da gireceğim. İki hafta sonra da okulumuzu bilgi yarışmasında temsil edecek olan öğrenciler arasında olacağım. Buna rağmen Lüleburgaz’da bilek güreşi eğitmeni olmadığı için ayın belli günlerinde İstanbul Maltepe’ye gidip geldim. Bu yıl ilk kez katıldığım Avrupa Şampiyonası seçmelerinde Türkiye 3. oldum. Türkiye birincisi olsaydım Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecektim. Ancak Haziran 2013’te yapılacak olan Dünya Şampiyonası seçmelerinde Türkiye birincisi olarak Dünya Şampiyonasına katılmayı hedefliyorum. Bu konuda bana destek olan aileme ve sponsorum Tuna Çetin’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ecem Tiren’nin sponsoru Tuna Çetin’de yaptığı açıklamada Ecem Tiran’ın bilek güreşi brançında Avrupa Seçmeleri’ne Trakya’dan katılan tek sporcu olduğunu belirterek bilek güreşinde 6 sporcuyu yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Yıldız bayanları kategorisi olmadığı için genç bayanları kategorisinde yarıştı. Kendisi 13,5 yaşında ama 18 yaşındaki kendinden 50 kilogram ağır sporcuları yendi. Kendisine her zaman sponsoru olarak destek vermeye devam edeceğim” dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 19:23 tarihinde yazdırılmıştır.