Reşide Candan basın açıklaması yaptı

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü görevinden 8 Haziran Çarşamba günü alınarak, Özel Kalem Müdürlüğü AR-GE birimine getirilen Reşide Candan basın açıklamasında bulundu.
Reşide Candan basın açıklaması yaptı  

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü görevinden alınarak çeşitli iddiaların gündemine gelen Reşide Candan, Lüleburgaz’da yayınlanan yerel bir gazetede çıkan haberinde, kendi olduğu fotoğrafa çarpı işareti konulmasına ilişkin basın açıklamasında bulunarak tavır aldığını belirtti ve konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

Fotoğrafının üzerine konulan çarpı işaretine karşı Candan; “Toplumda kadına dair her alanda yapılan bu çirkin, ötekileştirişi, cinsiyetçi ve ayrımcı tavrın basın vasıtası ile yapılması ise ayrıca bir saldırı biçimi içermektedir.” yorumunu yaptı.

“AR-GE BİRİMİNE GÖREVLENDİRİLDİM”

Reşide Candan, konu ile ilgili yaptığı basın açıklaması şu şekilde;

“Ben eşimin işi nedeniyle 2003 yılında naklen tayin ile İstanbul’dan Lüleburgaz belediyesine geldim. Lüleburgaz'a yolculuğum boyunca geride bıraktıklarımı, anılarımı ve yaşanmışlıkları düşünürken sabah ezanıyla indiğim Lüleburgaz'da sokakları süpüren, süpürgelerine çiçekler bağlamış kadınları görünce, bir kadın olarak bağlandım bu şehre, ben burada yaşarım dedim. Öyle de oldu.  İki evladımı buradan uğurladım gelecek yolculuklarına. Geldiğim tarihten itibaren Lüleburgaz Belediyesi'nin farklı birimlerinde görev aldım.  26 yıllık kamu çalışanıyım. 2010 yılından beri Kültür ve Sosyal İşler müdürü olarak görev yaptım.  8 Haziran 2022 tarihinde görevimden alınarak Özel Kalem Müdürlüğü emrinde AR-GE biriminde görevlendirildim.” dedi.

“BUNA KARŞI TUTUM VE TAVIR ALIYORUM”

Reşide Candan açıklamasının devamında;

“Görevlendirme sonrası yerel basında çıkan görev değişikliğine ilişkin haber de fotoğrafımın üzerine çarpı işareti konularak tüm kamuoyuna servis edilmiştir. Haberdeki fotoğrafın üzerinde bulunan çarpı işareti ile kişilik haklarıma ve itibarıma karşı olumsuz algı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu geçiştirilecek bir durum değildir. Her türlü anlamın yükleneceği bu durumun öncelikle fotoğraftaki çarpı, kadını şeytanlaştırma, ötekileştirme yok etme, yok sayma ve kadına yönelik şiddetin hayatın her alanında hız kesmeden devam ettiğinin açık göstergesidir. Bunun yanı sıra toplumsal hafızamızda acı yansımaları olan, hatta mafyatik yöntemlere çağrışım yapan bu çarpı Lüleburgaz’ımızın aydınlık yüzünü yansıtmıyor Laik, demokrat, meclis çoğunluğunun üçte biri kadınlardan oluşan, 2016 yılını Kadın Yılı ilan etmiş, yüzü Avrupa'ya dönük 12 yıldız şehir Lüleburgaz’ımızda böyle çirkin tavıra maruz kaldım. Toplumda kadına dair her alanda yapılan bu çirkin, ötekileştirişi, cinsiyetçi ve ayrımcı tavrın basın vasıtası ile yapılması ise ayrıca bir saldırı biçimi içermektedir. Bu durum asla kabul edilemez ve buna karşı tutum ve tavır alıyorum. Bu durumun yaşadığımız şehrimize yakışmayan bir tavrı olduğunu üzülerek tanıklık etmekteyim. Bu nedenle bunu hazırlayanları yayımlayanları ve bu sürecin içerisine dahil olanlara karşı tavır alıyorum. Bunun için konuyu yargıya da taşıyacağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Emeğime, Geleceğime, Kimliğime Dokunma.” açıklamasında bulundu.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 13:37 tarihinde yazdırılmıştır.