AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; ”Mesai saatleri içinde parti faaliyetine gidilmemeli”

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; “Biz verdiğimiz dilekçede, Belediye personeli olan ve mesai saatleri için de parti faaliyetlerine katılan CHP İl Yöneticisi’ni sorduk. Ama görevden alınan il yöneticisinin yanında çalıştığı müdürü oldu. Ona izin veren başkan yardımcısı görevde dururken il yöneticisi de o başkan yardımcısına bağlı tesisler müdürlüğüne gönderilerek adeta ödüllendirildi” dedi.
AK Partili  Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın;  ”Mesai saatleri içinde parti faaliyetine gidilmemeli”  

 

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kıymetli Hemşehrilerim, AK Parti, yerel yönetimlerde Türkiye de adeta devrim yapmış bir siyasi anlayışa sahip bir camiadır. Partimiz, kurulduğu tarihten itibaren her seçimi kazanmak ile beraber, yerel yönetimlerde yaptığı hizmetler ile örnek belediyeciliğin portresini milletimizin desteği ile çizmiştir. Özellikle 2019 yerel seçimleri sonucunda muhalefet olduğumuz belediyelerde, ‘’hayra motor şerre fren’’ anlayışı ile milletimize hizmetini devam ettirmiş, denge ve denetleme mekanizmasını büyük bir başarı ile sağlamıştır.

AK Parti  belediye meclis grubu olarak bizlerde Lüleburgaz da bu anlayış ile hareket etmekteyiz. Hemşehrilerimizin menfaat ve faydasına yarar sağlayacak her teklife koşulsuz şartsız ‘’ evet’’ dediğimiz gibi, aksi durumda ise ilkeli duruşumuzu devam ettirerek bizleri oyları ile belediye meclisine gönderen Lüleburgazlılara layık olmaya çalışma gayretindeyiz.

Üzüldüğümüz, hayıflandığımız en büyük mesele 27’ye 4 gibi büyük bir sayısal farkla Lüleburgaz Belediyesini yöneten zihniyetin  % 60’ın üzerinde bir oy ile görev başına gelmesini Lüleburgaz’ın problemlerini çözmeye vesile edeceği yerde tam tersi lokal bir körlük neticesinde neredeyse hiçbir probleme çare olamamış ve gün be gün ortaya çıkan skandallar ile aldığı oy miktarının karşılığını hiçbir şekilde verememiştir.

Belediye Meclisinde ki manzarayı ele aldığımızda CHP’nin sayısal üstünlüğüne rağmen bir suçluluk psikolojinin gereği olarak, mental yorgunluk ve gerginliğin artışa geçtiğini ve bunun CHP grubu içinde ki tartışmaları alevlendirdiğini görüyoruz. Öyle ki; Bizlerin soru ve açıklamalarına gerçekten uzak, tabiri caiz ise ‘’ vehleten’’ cevaplar veren belediye başkanı ve CHP grubu aldığı oy miktarına ve sayısal üstünlüğüne güvenerek meseleleri halı altına süpüreceğine inanıyorsa burada çok büyük bir hataya daha imza atmaktadır ve bu hatanın demokratik bedeli en kısa sürede bizatihi Lüleburgazlılar tarafından ödetilecektir.

Yıllardır hükümetimize en galiz ifadeler ile hakaret eden bir zihniyetin şaibeli ihale organizasyonları ve bankamatik memurları marifeti ile yaptığı akıl almaz hataların ‘’ nasıl olsa yine seçiliriz’’ mantığı ile göz ardı edilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyecek bunu duyurabileceğimiz yere kadar duyuracağız.  Özellikle, CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyesi olan belediye de görevli bir çalışanın mesai saatleri içerisinde CHP’nin faaliyetlerine katılması neticesinde verdiğimiz dilekçe’nin sonucu olarak kültür müdürünün görevden alınması buz dağının görünen yüzünü ihtiva etmektedir.

Merak ediyoruz; Belediye çalışanı şahsa mesai saatleri içerisinde kanunen katılması yasak olan bu siyasi organizasyonlara Kültür Müdürü’nün izni ile mi, yoksa “Ben Belediye Başkan Yardımcısı L.G.’in ajanıyım” dediği Belediye Başkan Yardımcısının izni ile mi katılmıştır? Bizim kimsenin makamında, ekmeğinde gözümüz yoktur, olmaz, olamaz. Fakat; bu konu günah keçisi seçilen müdüre hanımın görevden alınması ile de kapanamaz. 06.06.2022 tarihinde verdiğimiz iki gün sonra belediye içerisinde görev değişikliğine sebep olan dilekçemize de nasıl bir cevap verileceğini merakla beklemekteyiz.

Biz siyaseti mertçe yapan bir liderin temsilcileriyiz. Lakin; Lüleburgaz Belediyesi’nin CHP’nin siyasi organizasyonlarına maaşlı çalışanlarını göndermesini de sineye çekemeyiz, çekmeyiz. Zira Lüleburgaz’da sadece CHP’liler yaşamadığı gibi, aklı selim CHP’li hemşehrilerimiz de bu skandala gerekli tepkiyi vermelidir, vereceklerine de inanıyorum.

Sözüm ona Lüleburgaz Belediyesi, bu tepkileri ne denli önemser onu da bilmiyoruz. Zira bizatihi Belediye meclisinde CHP’li grup üyeleri ile Belediye Başkanının tartışmalarını görünce aklımıza gelen bir diğer mesele de CHP’li meclis üyeleri ile Belediye Başkanı arasında bir kopukluk olduğudur ki, Lüleburgazlı hemşehrilerimiz merak etmesin, biz 4 kişi de olsak Lüleburgaz’ın menfaatlerini CHP’nin kendi içinde ki kavgalara heba ettirmeyeceğiz.

Lüleburgaz Belediyesi, yaşanan bu olayların üstünü kapatmak için gizli ortağı HDP’ye salonlar tahsis edip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dahi resmi olmadığı bir salonda, hükümetimize, devletimize en ağır hakaretleri ettirip, Selahattin Demirtaş’a özgürlük diye bağırttırarak tehlikeli manevralarda bulunabilme potansiyeline sahip bir yönetim anlayışını benimsemiştir. Lüleburgaz Belediyesi şayet siyasi kalkan olarak HDP orjinli politikalar ile hareket edecekse; biz AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak diyoruz ki;

‘’ Sayısal üstünlük ve aldığınız oy oranına güvenerek hatalarınızın sineye çekileceğine inanıyorsanız büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaksınız. AK Parti Belediye Meclis grubu bedeli ne olursa olsun Lüleburgazlıların hakkını müdafaaya devam edecektir. 4 kişilik grubumuz ile Lüleburgaz’ın her kesimini temsile hazırız, haklarını dile getirme noktasında kararlıyız, Lüleburgazlının tarafındayız! Gayr-ı resmi ortağınız HDP ile el ele tutuşarak, siyasi ittifak pazarlığını suni gerginlikler ile çevreleyip Belediye de ki hatalarınızı örteceğinizi düşünüyorsanız; Hodri Meydan! Yapabiliyorsanız yapın! AK Parti belediye meclis grubu ilkeli muhalefeti ile Lüleburgaz’ın sorunlarına çözüm aramaya devam edecek ve bunu Atatürk’ün posterinin dahi olmadığı yerlerde fitne salonlarında değil bizatihi belediye meclis toplantılarında yapacaktır!”

Uğurcan KARAOĞLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 02:39 tarihinde yazdırılmıştır.