Ön-Türkler çalıştayı yarın başlıyor

Ön Türk Akademisi ve Türk Halkları Konseyi İşbirliği ile yapılacak “Dünyaya Kültür Taşıyan Ön Türkler” başlıklı tarih çalıştayı 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilecek.
Ön-Türkler çalıştayı yarın başlıyor  

Maltepe Belediyesi’ne ait Altayçeşme Mahallesi’ndeki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan çalıştayın açılış konuşmasını Maltepe Beleidye Başkanı Ali Kılıç yapacak.

Türk Halkla Konseyi Başkanı Mahmut Oral ile birlikte Araştırmacı Yazar Rıza Zelyırt’un da konuşmacı olarak katılacağı çalışayın ilk gününde Prof. Dr. Rakhman Alshanov,  Doç. Dr. Nuralcıya Tagi, Araştırmacı YazarGeorgos Diaz Montexano,  Çilanay Elçibey, Semedbeyli, e tarihçi Sibel Zeren ve Arif Tevetoğlu kürsüye gelecek.

Çalıştayın ikinci gününde ise Prof. Dr. Ekrem Memiş, Prof. Dr. Osman Karatay, Prof. Dr. Semih Güneri,  Prof Dr. Ekaterina A. Lipnina ve Porf. Dr. İlhami Durmuş,  Türk Dünyası ile ilgili paylaşımalrda bulunacak.

Çalıştayın kapanış konuşmasını ise Vedat Köle yapacak.

Ön Türk Akademisi ve Türk Halkla Konseyi İşbirliği birlikte düzenlenecek olan çalıştaya, Lüleburgaz, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çorlu’dan da katılım olması bekleniyor.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Nisan 2024, 19:56 tarihinde yazdırılmıştır.