20 YIL SONRA YİNE OVACIK’TA

Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü’nde 2022 yılında kötü kokudan ders işleyemeyen öğrenciler o zamanın Ovacık İlkokulu Müdürü Ahmet Kozuk önderliğinde 9 Haziran 2002 tarihinde maske takarak Ergene Nehri’nin kötü kokusunu protesto etmişlerdi.
20 YIL SONRA YİNE OVACIK’TA  

Aradan geçen yıl yolda değişen tek şey o zamanın Okul Müdürü Ahmet Kozuk’uk emekli olması oldu. Ergene Nehri yine kötü kokmaya devam etti.

Emekli Müdür bu seferde eli taşın altına atarak yol arkadaşı olan Piyanist İbo Lakaplı İbrahim Özenbaş’la birlikte 9 Haziran 2022 Perşembe günü Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü’nde açıklama yapma kararı aldı.

O zamanın Okul Müdürü Ahmet Kozuk İbrahim Özenbaş ile birlikte gazetemize ziyaret ederek yaptığı açıklamada şunları söyledi; “DEĞERLİ TRAKYALILAR!..

20 yıl önce ERGENEMİ GERİ İSTİYORUM! diyen Ovacıklı çocukların okul Müdürü olarak sizlere sesleniyorum.

20 yıl önce Ergene nehrinin çok pis kokmasi üzerine okulumuzda maskeyle ders yapmak zorunda kaldık.

Bilindiği üzere nehir okulumuzun tam altında akıyor. Bunun üzerine dikkatleri çekmek ve kamuoyu oluşturmak adına 9 Haziran 2002 yılı saat 12.00 de miting yapmaya karar verdik.

Tema gönüllü temsilcisi Hakan Dedeoğlu, Lüleburgaz Ziraat Odası başkanı ve Ovacık köyü rahmetli muhtarı Erdin Orcan’in destekleriyle, öğretmen ve öğrencilerimiz ile komşu köylerden de taşımalı gelen öğrenci ve halkımız ayrıca ERGENE kıyısında yaşayıp rahatsızlık hisseden ilçemiz dışındaki duyarlı vatandaşlarımızın da katılımıyla mitingi gerçekleştirdik.

Aradan geçen 20 yılda ,o gün 7 ve 13 yaşında olan ve bugün 27 ve 33 yaşında olan TÜM ERGENE ÇOCUKLARIMI ve Öğretmen arkadaşlarımı ayrıca çevreye duyarlı tüm gönüllüleri ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı, nelerin değiştiğini görmeleri için

9 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE günü saat 12:00 de OVACIK KÖYÜNE DAVET EDİYORUM.” Dedi.

9 Haziran 2002 yılında  TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi olan şimdi de Doğayı ve yaşamı savunarak her türlü kötülüğe karşı mücadelesini sürdüren Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu’da yaptığı açıklamada; “20 yıl önce 20 yıl sonra. Yine Ergene.  İktidar Ergene’yi temizleyeceği yerde Ergene dibindeki köy okullarını kapattı. Tüm Doğa Severleri 9 Haziran 2022 Perşembe günü saat 12.00’de Ergene’ye davet ediyoruz.” Sözleri ile Çengelli Muhtarı Rahim Cumalı ile birlikte Ovacık köyüne davet etti..

Ertan BAYER

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 22:08 tarihinde yazdırılmıştır.