Lüleburgaz’da 8 Mart Coşkusu

Lüleburgaz’da 8 Mart Kadınlar Günü, Lüleburgaz Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri bayanların ortak katılımlarıyla gerçekleşti
Lüleburgaz’da 8 Mart Coşkusu
Gökhan KAN- Lüleburgaz’da 8 Mart Kadınlar Günü, Lüleburgaz Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri bayanların ortak katılımlarıyla 8 Mart Cuma günü saat 12:30’da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tüm katılımcılar davul zurna eşliğinde kortej halinde Kongre Meydanı’na hareket etti. Hareket esnasında davul zurna sesine sinirlenen bir vatandaş Cuma Namazı kılındığını hatırlatarak gruba tepki gösterdi. Kortej sonrasında sessiz bir şekilde Kongre Meydanı’na yürüdü.
Kongre Meydanı’nda Oya Akbıyık tarafından okunan basın açıklamasında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm yurtta törenlerle kutlanmasına rağmen, kadın haklarında ülkemizin geri kalmışlığına vurgu yapıldı.70 milyonu aşan ülkemizde yalnızca 68 kadın sığınma evi olduğu, 2013 yılının yalnızca Ocak ayında 18 kadının öldürüldüğü belirtilerek “ Lüleburgazlı emekçi kadınlar , önce insan ve sonrasında yurttaşlık haklarını kendi elleriyle emekleriyle geri alacaklardır. Çünkü sevgi emektir. Daha korkusuz, ötekisiz, eşit ve daha mutlu yaşadığımız 8 Martları kutlamak umuduyla Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun; umut, direnç ve coşkuyla” denildi.
Basın açıklaması sonrasında meydanı dolduran bayanlar davul zurna eşliğinde haylar çekip gönüllerince 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladılar. Çevre emniyetini de özellikle bayan polislerin aldığı gözlendi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 22:02 tarihinde yazdırılmıştır.