CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan sordu; “Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden neden randevu alınamıyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu; "Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden randevu almakta zorlanan Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için ne yapacaksınız?"
CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan sordu;  “Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden neden randevu alınamıyor”  

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden neden randevu alınamadığını da soran Milletvekili Kayan sorusu önergesi şöyle; “Son günlerde birçok vatandaş, Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden kamu hastanelerinde randevu alamamaktan dert yanıyor.

Şikâyetlerini birçok platformda dile getiren vatandaşlar, bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu alabildiklerini belirtiyorlar.

Kimi polikliniklerde ise aylar sonrasına bile randevu oluşturulamıyor.

 

Bu bağlamda;

1-      Kırklareli, Lüleburgaz’da yaşan vatandaşlarımız, ilçede bulunan Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden randevu almakta zorlanmakta, uzun uğraşlar sonrası çok ileri bir tarihe randevu alabilmektedir. Ancak; aldıkları ileri tarihli randevuları da, randevu günü tekrar ertelenmektedir. Bu durumun gerekçeleri nelerdir?

2-      Doktorlarımızın hastalarımızdan istemiş oldukları görüntüleme talepleri için aylar sonrasına randevu verilmektedir. Bu durumun gerekçeleri nelerdir?

3-      Sağlık sistemimizde yaşanmakta olan tüm bu olumsuzlukların gerekçeleri nelerdir?

4-      Bakanlık olarak; yaşanmakta olan bu sorunları giderebilmek için hangi adımları, ne zaman atacaksınız? “

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Nisan 2024, 08:23 tarihinde yazdırılmıştır.