HEAŞ, LİMAK’a gitti

T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı HEAŞ Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün özelleştirme süreci 2012 yılının Nisan ayında başlamıştı.
HEAŞ, LİMAK’a gitti
Ertan BAYER - 4 kez ertelenen özelleştirme sürecinde teklif veren 7 firmadan yeterli bulunan 3 firmaya satış yapılması için karar aldı.
Açık arttırmaya girecek firmalardan ÖZKAR, açık arttırmadan önce çekildi. İhale 6 Mart Çarşamba günü başladı. Saat 17.05’te başlayan ihaleye LİMAK ve FERNAS girdi.
Açık arttırma başladıktan iki dakika sonra FERNAS 17.07’de mola istedi. Alınan 3 dakikalık molanın ardından saat 17.10’da FERNAS Şirketler Grubu açık arttırmadan çekildiğini açıkladı.
HEAŞ’ın ihalesini 105 milyon Dolar’a LİMAK’a kaldı. Bilindiği gibi Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu eski üyesi olan Nihat Özdemir’in sahibi olduğu LİMAK Pınarhisar’da bulunan Çimento Fabrikası’na da ortak olmuştu.
 
İhaleye tepki var
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan’ın HEAŞ’ın ihalesinin iki dakikada tamamlanmasının oldukça şaşırtıcı olduğunu belirtirken “HEAŞ gibi bir kurumun satışı zaten yanlış bir karar. Ama madem satılacak, bununda da kuralları var. HEAŞ’ın kasasında şuan 81 milyon TL nakit para olduğu, 50 milyon TL alacağı olduğu ve 8 milyon TL’lik akaryakıt stoku bulunduğu bilgilerini aldık. Bunlarında LİMAK’a verileceği konuşuluyor. O zaman bu firma HEAŞ’a bedavaya almış oluyor. Bu konu ile ilgili Milletvekillerimizin gerekli yasal girişleri yapacağını düşünüyoruz” dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 01:40 tarihinde yazdırılmıştır.