ÖZGÜR KAYA’DAN LÜLEBURGAZSPOR’U KURTARMA HAMLESİ

CHP de iki dönem ilçe başkanlığı da yapan Lüleburgaz'ın tanınmış iş adamlarından Özgür KAYA kapanmaya ter edilen Lüleburgazspor’u kurtarmak için harekete geçti.
ÖZGÜR KAYA’DAN LÜLEBURGAZSPOR’U KURTARMA HAMLESİ  

Uzun zamandır büyük sıkıntılar yaşayan ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL)’den Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi’ne küme düşen Lüleburgazspor geçtiğimiz günlerde kimsenin sahip çıkmaması üzerine kapatılmaya gitmişti.

Tarihinde önemli başarılar ve şampiyonluklar bulunan şehrimizin takımı Lüleburgazspor’un düştüğü durum kamuoyunda büyük üzüntüyle takip ediliyordu.

Ciddi  bir borç yükü altında ki Lüleburgazspor’a talip çıkmadığı için kapanmaya terk edilmişken,  Özgür Kaya'nın  kulübü kurtarmak için harekete geçtiği haberi sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

 Özgür Kaya konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, salı günü (yarın) kaymakamlık ve savcılık yetkilileriyle yapılacak toplantıyla kulübün durumunun netleşeceği öğrenildi.

Bilindiği gibi Lüleburgazspor 1979-1980 Futbol Sezonu’nda 2. Futbol Ligi’nde mücadele ederken  Türkiye Kupası’nda sırası ile Boluspor, Beşiktaş, Tarsus İdman Yurdu ve Fenerbahçe’yi eleyerek Yarı Finale yükselmiş, Yarı Finalde Altay’a elenmişti.

Altay o sene finalde Galatasaray’ı eleyerek Türkiye Kupası’nı almıştı.

Ertan AYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 13:31 tarihinde yazdırılmıştır.