Belediye Meclisi’nde “Konuşturmama” krizi

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 6 Mayıs 2022 Cuma günü Sokullu Külliyesi Hamamı Belediye Meclis Salonu’nda yapılan Mayıs Ayı 1. Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşturmama krizi yaşandı.
Belediye Meclisi’nde “Konuşturmama” krizi Toplantının ilgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından  toplantı kapatılmadan önce CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tunay Kantürer gündem dışı konuşma için söz istedi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Meclis Üyesi Tunay Kantürer’e “ Gündem dışı söz  alacağınızı toplantı başlamadan önce bildirmeniz gerekirdi. O nedenle söz vermiyorum” dedi.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tunay Kantürer'de “O zaman aklama gelmedi. Şimdi aklıma geldi. Söz vermemek demek. Bu nasıl iş? Bu demokratik değil." dedi. Gerenli ise, "Demokrasi ile ne alakası var." diyerek tepki gösterdi.

Bilindiği gibi Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli Belediye Meclisi’nde uzayan tartışmalarla ilgili yasadan gelen hakkını kullanarak gündem dışı konuşma hakkını toplantıdan önce bildirme şartına başlamıştı.

Bu kara bazı CHP’li üyeler “CHP olarak AKP’ye mana buluyoruz. Ama bizim Belediye Başkanı Gerenli demokrasiyi katletmekte AKP’ye rahmet okutur” dediler.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 03:55 tarihinde yazdırılmıştır.