Gece gizlice camiye girdiler ‘Allah-u Ekber’ diye bağırıp kaçtılar

Lüleburgaz’da belki de ilk defa gerçekleşen ve alışık olunmayan bir olay yaşandı. Yıldız Camiine gece yarısı gizlice giren iki genç minarelerde bulunan hoparlörü açarak mikrofondan iki defa ‘Allah-u Ekber’ diye bağırıp kaçtılar. Gece yarısı yaşanan bu olay mahalleliyi hem korkuttu hem şaşırttı.
Gece gizlice camiye girdiler  ‘Allah-u Ekber’ diye bağırıp kaçtılar  

Olay, Yıldız Mahallesi Yıldız Camiinde 12 Nisanı 13 Nisana bağlayan gece yarısı meydana geldi. Saatler 00.00’a yaklaştığı sırada Cami minaresinde bulunan hoparlörden biranda iki defa ‘Allah-u Ekber’ diye sesler geldi. Cami çevresinde yaşayan mahalle sakinleri hemen Yıldız Camiine koştu. İddiaya göre vatandaşların geldiği gören iki genç hemen koşmaya başlayarak olay yerinden hızlıca kaçtı.

MAHALLELİ PEŞLERİNDEN KOŞTU

Çevredeki görgü şahitlerinin iddiasına göre olayı gerçekleştiren iki kişinin 15-20 yaşlarında olabileceğini, birinde beyaz birinde ise siyah kapüşonlu mont olduğu ve Cami yakınında bulunan Onur Kent Sitesine doğru kaçtıklarını belirttiler. Öte yandan mahalle sakinleri kaçan şüphelilerin arkasından koştuklarını ancak yakalayamadıklarını da belirttiler.

Haber verilmesi ile olay yerine gelen polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 12:04 tarihinde yazdırılmıştır.