Mekke’ye yürüyen ‘Adam’ Lüleburgaz’dan geçti!

2021 yılının Eylül ayında İngiltere’den Mekke’ye ‘Barış Yolculuğu’ adını verdiği seyahate çıkan Iraklı Adam Muhammed, 6 ay sonunda Türkiye’ye ulaşarak Lüleburgaz’dan geçti.
Mekke’ye yürüyen ‘Adam’ Lüleburgaz’dan geçti! Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

52 yaşındaki Adam Muhammed, 20 Ocak’ta Lüleburgaz’dan geçerek İstanbul’a doğru yola koyuldu. Adam Muhammed, yürüyerek çıktığı yolculuğu ise gazetemize anlattı.

 

İngiltere doğumlu olan Irak kökenli Adam Muhammed 6 ay önce çıktığı yolculukta Avrupa’yı geçerek Türkiye’ye ulaştı. Adam Muhammed çıktığı bu uzun yolculuğunu Mekke’de tamamlayacak.

 

Ayrıca Adam Muhammed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmek istediğini ve kendisine bir mesajı olduğunu belirtti.

 

7 BİN KİLOMETRE YOL YÜRÜYECEK

 

Türkiye’nin ardından Suriye, Ürdün üzerinden geçerek yaklaşık 7 bin kilometre kat ederek Suudi Arabistan’a ulaşmayı planlayan Muhammed’in yol arkadaşı ise çok sevdiği köpeği.

 

3 TEKERLEKLİ ARACINDA UYUYOR

 

3 tekerlekli aracını iterek yolculuğunu sürdüren Muhammed, 3 tekerlekli aracının altında uyuduğunu belirtti.

 

“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERE KARŞI YOLA ÇIKTIM”

 

Adam Muhammed, yolculuğunun amacını ise gazetemize şöyle anlattı “Kim hangi ırktan, dilden, dinden olursa olsun, ırkçılığa karşı, bütün kötülüklere karşı yola çıktım. Aracımdaki bayrak bunu simgeliyor, saf ve beyaz. İnsanlığa mesajım bu dünyaya nefreti, ırkçılığı yaymayalım. Tüm insanlık, tüm dünya, ağaçlar, hayvanlar, balıklar, tüm yaratılanlar için yoldayım. Benim herkese vermek istediğim mesaj Kur-an’a dönmeleri ve Allah’ın orada ne buyurduğunu görmeleri. Kimin ne dediğine bakmadan sadece Allah’ın ne dediğini görmeleri” diye konuştu.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 18:05 tarihinde yazdırılmıştır.