Yarın “ Ekonomik Krizin İşçi Sınıfı Üzerinde etkileri” paneli düzenlenecek

Lüleburgaz’da yarın “Ekonomik Krizin İşçi Sınıfı Üzerinde Etkileri” konulu bir panel düzenlenecek.
Yarın “ Ekonomik Krizin İşçi Sınıfı Üzerinde etkileri” paneli düzenlenecek  

Şişe Cam İşçi ve Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi üyesi olan Koray Tokatlı’nın organizasyonu ile düzenlenecek olan panel Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA)’nde düzenlenecek.

Saat 14.00’te başlayacak olan panelin Moderatörlüğü’nü Avukat Erkan Kılıç yaparken konuşmacılar ise İktisatçı Prof. Dr. İzzettin Önder, Yazar Zafer Aydın ve Cam İşçisi Koray Tokatlı olacak.

Asgari Ücret, Toplu İş Sözleşmesi Süreçleri ve Sendikalar gibi konuların ele alınacağı panelle ilgili olarak gazetemize bilgilendirmede bulunan Cam İşçisi Koray Tokatlı yaptığı açıklamada; “ Bir yandan pandemi sebebiyle hayatta kalma mücadelesi verirken diğer yandan da ekonomik krizin yaratmış olduğu etkileri iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Türkiye’de bırakın refah içerisinde yaşamayı artık insanlar faturalarını, kirasını, borçlarını ödemek için öğün atlamak zorunda kalıyor. Birçok yerde çocuklarımız sağlıklı beslenemediği için sağlıklı gelişemiyor, eğitimde geri kalıyor ve bu durum bütün hayatlarını etkiliyor. Diğer yandan da işçi ve emek sınıfı sermayeye karşı bir taraftan işini korumak, diğer taraftan da haklarını almak için mücadele veriyor. Yaşanılan bu süreçleri hep birlikte tartışacağımız, sorunları masaya yatırıp çözüm yolları arayacağımız bir panel düzenliyoruz. 23 Ocak 2022 Pazar günü yani yarın saat:14.00’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) Prof .Dr. Türkan Saylan Salonu’nda düzenlediğimiz ve ekonomik krizin etkilerini işçi sınıfının sorunlarını ve çözüm yollarını, asgari ücretin yansımalarını ve toplu iş sözleşmesi süreçlerini Av. Erkan Kılıç moderatörlüğünde, uzun yıllar sendika eğitim uzmanlığı yapmış, bu alanda çok kıymetli kitapları olan Yazar Zafer Aydın ve ekonomi üzerine eserleri olan, ülkemizin iktisat alanında en değerli eğitimcilerinden Prof. Dr.İzzettin Önder hocamızla birlikte konuşacağımız panelimize herkes davetlidir. Saygılarımla..” Dedi.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 09:48 tarihinde yazdırılmıştır.