CHP’de sandık görevlisi eğitimi başladı

CHP’de sandık görevlisi eğitimi başladı
Ertan BAYER -CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.45’te başlayan toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan başkanlık yaptı.
Toplantıda bir konuşma yapan Kayan, yerel seçimlerde göre yapacak olan sandık görevlileri için eğitimlerin başladığını belirterek “Bu hafta eğitimlere başlıyoruz. Haftanın her gün saat 19.30’da sandık görevlilerimizi eğitiyoruz. Sandık görevlilerinin yanı sıra görevli olarak gelecek olan kişileri de bekliyoruz” dedi.
AKP’nin oyları düşüyor
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, yaptığı açıklamada 2009 ve 2011 yıllarından iktidar partisinin Niğde ve Kırıkkale’de yüzde 50 civarında aldığını ancak oylarının şimdi yüzde 11 ve yüzde 13’e düştüğünü belirterek “AKP hükümeti 2011 yılından sonra halka gerçek yüzünü gösterdi. Bu tarihten sonra Cumhuriyet değerlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılar artık ayan beyan yapılıyor. Başbakan terörist başı ile pazarlık yapıyor. Beraber Anayasa hazırlayacaklar. Başbakan Apo’ya bana Başkanlık Sistemi’ni verin bende size özerklik vereyim diyor. O nedenle biz AKP’nin istediği Anayasa’ya karşısıyız. Bu ülkeye yeni Anayasa lazım mı evet lazım. Ama o Anayasa en az 1961 Anayasa’sı kadar özgürlükçü olmalı” dedi.
Kayan konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı Pazartesi toplantısı sona erdi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:25 tarihinde yazdırılmıştır.