BİZ BUNA “DEMOKRASİ” DİYORUZ

Şundan birkaç ay önce, CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı ve gazetemiz Köşe yazarı Sn. Özgür Kaya’nın, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve bu sevk esnasında ortaya konulan iddianameyi okuyunca kanımız donmuştu.
BİZ BUNA “DEMOKRASİ” DİYORUZ  

Parti içi bir mesele gibi gözükse de, iddianameyi okuyunca, konuya müdahil edildiğimizi öğreniyor, bir makamın insanı ne kadar değiştirebileceğini ibretle izliyorduk.

Aslında konu siyasi olarak da çok etik değildi. Belediye Başkan aday adaylığı seçimlerinde size en yakın rakibinizi partiden atmak istemeniz; ne siyasi açıdan ne de insani açıdan doğru olamazdı. Göreve gelmiş birisinin kendisini her eleştireni, disiplin kurullarına, Kaymakamlığa, Savcılığa, emniyet kuvvetlerine sürekli şikayet etmesi ne kadar demokratik olabilirdi?

Gerçi, kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti bu tür olayları sıkça yaşadığı için bu duruma aşikardı. Ama zihniyetin devam etmesi demokrasi ve ülkenin geleceği açısından oldukça tehlikeli idi.

Konunun bizi ilgilendiren kısmı iddianamede yer alan kısmı idi. Sn. Gerenli, iddianamede diyor ki; “Sn. Özgür Kaya 2014 yılında MHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı’nın gazetesinde bizi eleştiriyor.”

Bu iddianameden öte, aslında düpedüz terbiyesizlikti. Zira; o yıl seçimler esnasındaki çalışmalarda çalıştığı hastaneyi ziyaretimizde, CHP Belediye Meclis Üyesi adayı olmasına rağmen bizleri gayet güzel ağırlamıştı. Yine aynı seçimin sonuçları açıklandığında kaybetmemize rağmen bizi tebrik edenlerden biriydi.

Şimdi iddianameyi okuduğumuzda kanımızın donma nedeni de buydu.

Çünkü, Sayın Gerenli ya o gün sahte  tavır takınmıştı, ya da başkan olduktan sonra gerçek yüzü ortaya çıkıyordu. Bu da Lüleburgaz için iyi bir durum oluşturamazdı.

Ya da işine geldiği gibi bir tavır sergilemek olabilirdi ki bu hepsinden tehlikeli idi.

Aslında aylar önce yine MHP adayı olan bir şahıs ile yemek yerken fotoğraflanmış, o kişiye de önceki gün törenle rozet takmış ve CHP’ye katılımını sağlamıştı.

Demek ki seçim dönemi MHP Belediye Başkan Adayının bürosunu ziyaretinizde yalandı. Ya da en yakın rakibini ekarte etmek,  bir sonraki seçimlerde için en kolay yol olacaktı.

Sonuçta; CHP Genel Merkezi bu yanlıştan döndü. Sn. Özgür Kaya, 2 dönem İlçe Başkanlığı’nı yaptığı, çok sevdiği partisinde kaldı. Yani demokrasi kazandı. Bakalım önümüzdeki günler, Kırklareli’nin tarihinde daha önce görülmemiş ne kadar antidemokratik çabaları seyredeceğiz

Hep beraber göreceğiz.

 

Murat Mahir ALTAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 19:38 tarihinde yazdırılmıştır.