Ömer Aydın’a Gerenli’den cevap geldi!

Lüleburgaz’da 28 Aralık 2021 Salı günü yaşanan sel felaketinden 2 gün sonra Belediye Başkanı Murat Gerenli temizlik personelleri ile birlikte roman havası eşliğinde göbek atması tepkilere neden olmuş, AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın da sert tepki göstermişti. Bunun ardından Başkan Gerenli’den cevap gecikmedi ve Ömer Aydın’a aynı karşılıkta cevap verdi.
Ömer Aydın’a Gerenli’den cevap geldi!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Ömer Aydın, 3 gün önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Felaketler sükut gerektirir. Lüleburgaz tercihi ile yüzleşiyor.” diyerek sert sözlerle Belediye Başkanı Murat Gerenli’yi eleştirdi. Gerenli ise; “Biz böyleyiz Ömer bey, gerekirse uyumadan çalışır, görevimizi en iyi şekilde yapar ve sonrasında moralimizi yükseltmek için göbek de atarız. Bunu anlayabildiğiniz zaman, Lüleburgaz’ı da anlayacak ve tercihlerine saygı duyacaksınız.” diyerek sert sözlerle Ömer Aydın’ı eleştirdi.

 

“LÜLEBURGAZLI OLAMAMIŞSINIZ”

 

Belediye Başkanı Murat Gerenli yaptığı yazılı açıklamada; “Sayın Ömer Aydın, Lüleburgaz AKP Belediye Meclis üyesi olmuşsunuz ama üzülerek görüyorum ki Lüleburgaz’lı olamamışsınız. Biz Lüleburgaz’da bu tarz mesnetsiz ve ötekileştirici siyaset yapmayız. Devlet hepimizin devleti, valimiz de bu kentte devletin en yetkili kişisidir. Her ne kadar iki yıldır Lüleburgaz Deresi ile ilgili tespitlerimizi ve yapılması gerekenleri defalarca başta DSİ olmak üzere, yetkili bütün kurumlara sözlü ve yazılı olarak iletsek ve bir sonuç alamasak da yaşanan afetin daha en başından itibaren başta ben ve bütün çalışma arkadaşlarım sahada ve 7/24 görevimizin başında olduk. Devlet insanı bilinciyle ne yapmamız gerekiyorsa fazlasıyla yaptık.” dedi.

 

“TAM DA TESPİT ETTİĞİMİZ ŞEKİLDE ÖNLEM ALINSA…”

 

Gerenli, açıklamasının devamında; “Aslında göz göre göre gelen bu afete, tam da tespit ettiğimiz şekilde önlem alınsa bugün ne komşularımız bu şekilde mağdur olacak, ne de devletimiz maddi ve manevi bu kadar yükün altına girmeyecekti. Emin olun açıkladığınız bu yardımların ve yüzlerce insanın, iş makinasının iş gücü kaybının da önüne geçilebilecek ve bugün harcananın çok daha altında bir harcamayla hem sorun çözülecek hem de komşularımız mağdur olmayacaktı. Yine de bunu, yaraları sararken siyasete malzeme etmedik. Ama ilgili kurumları göreve davet etmek ve uyarmak Lüleburgaz halkı tarafından seçilen temsilciler olarak görevimiz olduğu için bunu yerine getirdik.” dedi.

 

“SİZİN KENDİNİZİ GÖSTERMEK İÇİN GİTTİĞİNİZ TEMİZLİK ŞANTİYEMİZ”

 

Gerenli, açıklamasının devamında; “Biz hep birlikte Lüleburgaz’ız. Bir taraftan acıları gidermek, yaraları sarmak için gerekirse uyumadan çalışmaya, diğer taraftan da kentimizin ve çalışma arkadaşlarımızın moralini yüksek tutmaya devam edeceğiz. Kaldı ki o eğlence ortamı dediğiniz yer var ya, hani sizin toplu sözleşme sürecinde kendinizi göstermek için gittiğiniz Temizlik Şantiyemiz ve oradakiler de benim temizlik işlerinde görev yapan çalışma arkadaşlarım.” dedi.

 

“MORALİMİZİ YÜKSELTMEK İÇİN GÖBEK DE ATARIZ”

 

Gerenli, açıklamasının sonuna doğru; “Üç gün boyunca afet bölgesinde aralıksız çalışan arkadaşlarımla, yılsonunda bir araya geldik ve onlara teşekkür ettim.  Biz böyleyiz Ömer bey, gerekirse uyumadan çalışır, görevimizi en iyi şekilde yapar ve sonrasında moralimizi yükseltmek için göbek de atarız. Bunu anlayabildiğiniz zaman, Lüleburgaz’ı da anlayacak ve tercihlerine saygı duyacaksınız.” açıklamasını yaptı.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 03:06 tarihinde yazdırılmıştır.