Resmen adam öldürmeye teşebbüs!

Kırklareli’nde devam eden 1. Amatör Lig B Grubu futbol müsabakalarında, Kuştepe Gençlikspor ile Hürriyetspor karşı karşıya geldi. Maç esnasında Kuştepe Gençlikspor oyuncusu ve 1 çocuk babası olan Umut Karakaş’a (29) kasıtlı olarak rakip takım oyuncusu Talha Nazlı tarafından yüzüne sert bir tekme atıldı. Atılan tekme sonrası Karakaş bir anda kanlar içerisinde kaldı ve kafa bölgesinin çeşitli yerlerinde 5 tane kırık oluşarak ağır yaralandı. Seyirciler ise yaşanan olayı; “Bu resmen adam öldürmeye teşebbüs.” olarak nitelendirdi.
Resmen adam öldürmeye teşebbüs!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Olay, 2 Ocak 2022 Pazar günü 12.30’da Büyükmandıra’da oynanan futbol müsabakasında meydana geldi.

 

Büyükmandıra takımı olan Hürriyetspor ile Babaeski’nin Kuştepe köyünün takımı olan Kuştepe Gençlikspor maçında birden tartışma çıktı. Hürriyetspor oyuncusu Talha Nazlı tarafından kasıtlı olarak Kuştepe Gençlikspor oyuncusu Umut Karakaş’ın yüzüne sert bir tekme atıldı.

 

Tekme atıldığı gibi bilincini kaybeden Karakaş, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

 

KAFA BÖLGESİNDE KIRILMADIK YERİ KALMADI

 

Umut Karakaş’ın atılan tekme sonrası çene kırığı, damak kırığı, elmacık kemiğinde kırık, göz arkası kemiğinde kırık ve burun kemiğinde kırık olmak üzere kafa bölgesinin birçok yerinde kırıklar meydana geldiği öğrenildi.

 

TARAFTARLARIN ‘ÖLDÜRÜN’ DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

 

Ayrıca Hürriyetspor taraftarlarından bazı kişilerin Umut Karakaş için ‘Öldürün bunu. Ayaklarını kırın’ dedikleri de iddia edildi.

 

ELİNDEN GELENİ YAPACAK

 

Tedavi altına alınan Umut Karakaş’ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

 

Karakaş olay ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda da bulundu. Karakaş, kendisine tekme atan Talha Nazlı’ya hakkını helal etmeyeceğini, adam öldürmeye teşebbüs ettiğini, taraftarlarında kendisi için ‘Öldürün 10 numarayı, ayaklarını kırın’ dediğini ve Talha Nazlı’nın sahalardan uzaklaşması için elinden geleni yapacağını belirtti.

 

Karakaş, basın mensuplarına yaptığı açıklama şu şekilde;

 

“CENTİLMEN BİR TAKIM OLDUK BİZ”

 

Umut Karakaş açıklamasında; “Ben 29 yaşında 1 çocuk babası olan ve gönlü futbol aşkıyla yanan bir adamım. Hani herkesin bir hayali olur ya bizimde hayalimiz kendi köyümüzün futbol takımını kurup o forma için mücadele etmekti. Ve bunu başardık ta. Halı saha takımından, Whatsapp grubundaki konuşmalardan buralara geldik. Kısa sürede çok iyi işler çıkardık, hiç mağlup olmadık, ama daha önemlisi hiç kırmızı bir kart görmeyen centilmen bir takım olduk biz.” diyerek sözlerine başladı.

 

“BU RESMEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS”

 

Karakaş, konuşmasının devamında; “Şimdi gelelim 2 Ocak 2022 tarihinde yaşadığım insanın mantığına, vicdanına sığmayan insanlık dışı duruma. Bu resmen adam öldürmeye teşebbüstür. Aksini iddia edip olayı daha hafif bir durum gibi göstermek ayıptır. Şuan Edirne Tıp Fakültesinde yatmaktayım, yüz kısmımım sol tarafında çene kırığı, damak kırığı, elmacık kemiği kırığı, göz arkası kemiği kırığı ve burun kırığı olmak üzere 5 farklı yerde çok parçalı kırık mevcut. Buna sebebiyet veren arkadaşa ve saha yanında ona akıl veren ‘10 numarayı öldürün, onun ayaklarını kırın.’ gibi şeyler söyleyen Hürriyetspor taraftarına soruyorum, ‘Ne gerek vardı? Mutlu musunuz?’ Sizin gibi futbol katillerinin bir an önce bu sahalardan uzaklaşması için elimden geleni yapacağım. Kulüp olarak bu sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

 

“HAKKIM SANA HELAL DEĞİLDİR, SENİ AFFETMEYECEĞİM”

 

Umut Karakaş, konuşmasının sonuna doğru; “Son sözlerimi de bu durumda olmama sebep olan kardeşime söylemek istiyorum. Hakkım sana helal değildir, seni hiç affetmeyeceğim. Sadece futbol sahalarında olmaman için değil, hiç bir spor müsabakasında olmaman için her şeyi yapacağım. Kalbi futbol aşkıyla yanan herkese selam olsun.” dedi.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 08:19 tarihinde yazdırılmıştır.