BELEDİYENİN İHMALİ FELAKETİ GETİRDİ

Lüleburgaz’da 28 Aralık 2021 Salı günü başlayan ve 24 saat aralıksız yağan yağmurda bir çok evi su basarken vatandaşlar da büyük mağduriyet yaşamıştı.
BELEDİYENİN İHMALİ FELAKETİ GETİRDİ  

Sel felaketinde en büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması olmuştu.

 

Ardından geçen 5 gün sonunda Lüleburgaz’da sel felaketinde yaşanan zararının sebebinin Lüleburgaz Belediyesi olduğu belirtildi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz’da yaşanan bu tip afetlere müdahale etmesi için aylık ücret ödediği Kanalize  A.Ş. isimli firmanın;  hem ihale şartnamesinde verdiği taahhütleri yerine getirmemesine hem de böyle bir afete hazır olmadan parasını aldığı ortaya çıktı.

 

Lüleburgaz’da sel felaketi nedeniyle çok sayıda evi su bastı. Bu suyun boşaltılması için yaptığı sözleşme gereği 3 adet çıkışlı basma kapasiteli su motoru ile 2 adet Dalgıç Pompa bulundurmak zorunda olan Kanalize Şirketi’nin bu araçları bulundurmadığı görüldü ve sular boşaltılmadı.

 

Sel felaketi esnasında yine 1 Adet Kanal Açma Makinesi, 1 Adet Vidanjör ve 1 Adet Damperli Kamyon bulundurmayı taahhüt eden Kanalize A.Ş.’nin bu araçları ortada gözükmezken sel bölgesine gelmediği dikkat çekti.

 

Belediyeye ait olan Yeni Sanayi mevkiindeki Kurbanlık Satış Alanı’nda faaliyet gösteren firmanın  burayı işgal ettiği için belediyeye bulunduğu yer karşılığında kira ödeyip ödemediği de bilinmiyor.

 

Aynı firmanın ihale alırken bünyesinde bulundurmayı taahhüt ettiği bazı araçları ise kiraladığı ortaya çıktı.

 

Bu firmanın yapmadıkları nedeniyle Su Kanal Müdürü, felaket  meydana gelirken sahada görünmedi.

 

BU FİRMANIN AYRICALLIĞI NE?

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden bu kadar torpilli olan bu firmanın ayrıcalığını ne olduğu kafalarda soru işareti bırakırken yeni bir sel felaketi olursa bu yetersiz ve denetimsiz durumun sorumlusu kim olacak.?

 

Murat Mahir ALTAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 15:32 tarihinde yazdırılmıştır.