Selden sonra göbek atan Gerenli’ye tepkiler gecikmedi

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 28 Aralık 2021 Salı günü Lüleburgaz’da yaşanan sel felaketinin ardından, Temizlik Personelleri ile 2 gün sonra roman havası eşliğinde göbek atması tepkilere neden oldu. Lüleburgaz AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, sosyal medya hesabından Başkan Gerenli’ye adeta verdi veriştirdi.
Selden sonra göbek atan Gerenli’ye tepkiler gecikmedi  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Ömer Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Felaketler sükut gerektirir. Lüleburgaz tercihi ile yüzleşiyor.” diyerek sert sözlerle Belediye Başkanı Murat Gerenli’yi eleştirdi.

 

28 Aralık Salı günü akşam saatlerinde Lüleburgaz Deresi taşmış, Yıldırım Mahallesi Küme Evler Mevkiinde 304 vatandaş mahsur kalarak 2 gün boyunca güçlükle kurtarılmıştı. Birçok vatandaşın evi kullanılamaz hale gelerek 3 ev ise yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Öte yandan birçok hayvan ise yaşanan sel felaketi nedeni ile telef olmuş, vatandaşlar ise halen devam eden felaketin şokunu atlatamadı.

 

Yaşanan acı olayın hemen ardından, ertesi gün Belediye Başkanı Murat Gerenli, temizlik personelleri ile roman havası eşliğinde göbek atması tepkilere neden oldu. Çekilen video görüntü, sosyal medya hesaplarında hızla yayılmaya başladı.

 

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, sosyal medya hesabından yaşanan bu duruma sert sözlerle tepki gösterdi.

 

“YARALARA MERHEM OLMAK YERİNE OYNAMAYI TERCİH ETMİŞ”

 

Ömer Aydın, yaptığı sosyal medya hesabından yazdığı yazıda; “Felaketler sükut gerektirir. Lakin; Belediye Başkanımız sükut etmek, vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmak yerine davul zurna eşliğinde oynamayı tercih etmiş. Lüleburgaz’da sel mağduru vatandaşlarımız yaralarını sarmaya çalışırken, Gülen Başkan Murat Gerenli göbek atıyor.” dedi.

 

“BİR GÜN ÖNCE MAĞDURU OYNA DSİ’ye TOPU AT”

 

Ömer Aydın, yazısının devamında; “Bir gün önce mağduru oyna, DSİ’ye topu at. Hemen ertesi gün daha vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmadan davul zurna eşliğinde göbek at. Devam et Başkan sen oynamaya ve gülmeye devam et. Lüleburgazlı vatandaşlarımızda delik deşik cadde ve sokaklarda, alt yapısı sorunlu kentte, yağmurlu havalarda bekleme durakları olmayan ilçede, binbir zorlukla mücadele etmeye devam etsin. Şükürler olsun ki; Devletimiz her daim milletimizin yanında.” dedi.

 

“LÜLEBURGAZ TERCİHİ İLE YÜZLEŞİYOR”

 

Ömer Aydın, yazısının sonuna doğru ise; “Kırklareli Valiliğimiz tarafından Lüleburgaz İlçemizde aşırı yağışlar sonrası meydana gelen su baskını nedeniyle 11 adet koyunu telef olan ve 50 adet balyası kullanılmaz duruma gelen çiftçimize koyunları ve balyası, 52 ailemize ise; 5’er bin TL nakdi yardım ve 1,000 adet ayni giyim yardım çekleri hem şehrilerimize teslim edildi. İçişleri Bakan Yardımcımız, Valimiz ve Milletvekilimiz'e halkın yaralarını sarmak görevi düşüyor iken, Belediye Başkanımız göbek atmak sureti ile görevini icra ediyor. Ne diyelim? Lüleburgaz Tercihi ile yüzleşiyor.” dedi.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 02:41 tarihinde yazdırılmıştır.