Metin Göktepe'nin katilleri; korundu, kollandı hatta ödüllendirildi:

8 Ocak 1996 tarihinde bir haberi izlemek için Alibeyköy’e giden Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, “Sarı Basın Kartı” olmadığı gerekçesiyle yüzlerce insanla birlikte gözaltına alınmıştı.
Metin Göktepe'nin katilleri; korundu, kollandı hatta ödüllendirildi:  

Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürülen Göktepe, burada polislerin şiddetine maruz kalmış ve dövülerek öldürülmüştü.

O dönemde, Metin Göktepe'nin duvardan düşerek, öldüğü iddia edilmişti. Konuyla ilgili yürütülen mücadeleler sonucu Göktepe'nin polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü ortaya çıkarıldı.

1999’da, beş polis memuruna 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Kamuoyunda, “Rahşan affı” diye bilinen afla şartlı tahliyeden yararlanarak toplam 1 yıl 8'er ay yattıktan sonra serbest bırakıldılar.

DİSK/GIDA-İŞ SENDİKASI  TRAKYA BÖLGESİ ESKİ TEMSİLCİSİ CENGİZ ATLI bu konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Gazeteci Metin Göktepe’nin öldürülmesinden hüküm giyen 5 polisten biri olan Ş.M’yi   Danone firması tarafından 2002-2003 yıllarında, gazeteci katili sabıkası olmasına rağmen işe alınması;  birileri  tarafından korunduğu kuşkusu yarattı. Ülkemizin kaynaklarını ve insan gücünü sömüren DANONE; insan hakları ve demokrasi konusunda umursamazlığını kanıtlamıştır.

DANONE’NİN GENEL MERKEZİNE YAZI YAZILDI

DİSK Gıda İş Sendikası’nın genel merkez yönetimi tarafından Danone’nin genel merkezi olan Fransa’ya konu hakkında yazı yazıldı. Bu kişinin bir gazetecinin katledilmesinden hükümlü olduğu anlatıldı.  Firma yetkilileri konuyu araştıracakları yönünde sendikaya mail gönderildi. Fakat geçen süreç içerisinde yapılan herhangi bir şey olmadı. Danone’nin genel merkezi de Gazeteci katiliyle çalışmayı normal karşıladı.

DANONE, gazeteci katiline sahip çıkarken Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde buna cesaret edebilir miydi?

Gazeteci katiliyle işbirliği yapan sendika!:

Türk İş’e bağlı Tek Gıda İş Sendikasının gazeteci katiliyle içli dışlı  olması, işbirliği yapması vicdanları tekrar kanatmıştır. Metin Göktepe'nin katili, 2008-2012 yılları arasında Danone / Lüleburgaz 'da işyeri temsilciliği yaptı.

Gazetecinin öldürülmesinden hüküm giyen birinin Türkiye’nin önemli sendikalarından biri olan Türk İş’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası üyesi olması ve temsilcilik görevlerinde bulunmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığını ifade eden DİSK Gıda İş Sendikası eski Trakya Temsilcisi Cengiz Atlı,

Türk İş yetkililerine seslendi: Gazeteci Metin Göktepe'nin katili ile aile ilişkileri geliştiren Genel Merkez yöneticisi Ali Bükülmez, sınıf mücadelesini gazeteci katilleriyle birlikte mi yürütmüştür? İşçi emekçilerin mücadelesini sayfalarına taşıyan EVRENSEL Gazetesinin yiğit muhabiri Metin Göktepe'yi öldüren bir katille işbirliği yapmak sizleri rahatsız etmemiş midir?

DİSK/ GIDA İŞ SENDİKASI Genel Başkanı ve aynı zamanda EMEK PARTİSİ Genel Merkez yöneticisi  Seyit Aslan'ı, yoldaşım dediği Metin Göktepe'nin katilini teşhir etmekten alıkoyan nedir?

8 Ocak 'ta Metin Göktepe cinayeti hakkında hamasi nutuklarına devam ederken yüzü kızaracak mıdır? Metin'in arkadaşları, dostları bu ikiyüzlü tutumdan rahatsız olmayacak mıdır?

Yaşanan durum DİSK/Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan'a söylendi; Açıklama yaparlarsa,  Danone'de ki mücadelenin zarar görebileceğini söyledi. Açıklamanın daha sonra yapılacağını ifade etti. Ancak, bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı, tepki gösterilmedi. İşçiler, gazetecinin öldürülmesinden hüküm giydiğini biliyorlar. Ayrıca, DİSK Gıda İş Sendikası fabrikada faaliyet yürütürken, Metin Göktepe'nin katili, işçilerin birliğini bozmak için elinden geleni yaptı. İşçiler de kendisine tepki göstermişti.

  Metin Göktepe hayatının baharında yaşamını yitirmişken, katilleri elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmışlar.  Katillerini ve işbirliği yapanları teşhir etmek yerine ,  Metin Göktepe 'yi çok özlediklerini söyleyerek anmaları insanın kanını donduruyor.

Katilleri teşhir etmek yerine, kendisini eleştireni işten atmak bir sendikacıya hem de Emekten bahseden bir sendikacıya ne kadar da yakışıyor. "Hem sendika temsilcisi hem de Emek partisi ilçe Başkanı olmaz" diyerek Disk/ GIDA İŞ SENDİKASI Trakya temsilcisi ( BEN) Cengiz Atlı 'yı işten atarken ,kendisinin de hem Gıda iş Genel Başkanı hem de Emek partisi Genel Merkez yöneticisi olduğunu unutmuştur herhalde. Hiç bir tutarlı yanı olmayan bu tutumlar elbet bir gün karşılığını bulacaktır. 

   Yukarıda bahsettiğimiz kişi ve kurumlardan kamuoyuna mantıklı bir açıklama bekliyoruz!

Metin Göktepe'nin anısına SAYGIYLA...

DİSK/ GIDA İŞ SENDİKASI TRAKYA BÖLGESİ  ESKİ TEMSİLCİSİ

  CENGİZ ATLI

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 01:29 tarihinde yazdırılmıştır.