Kayan’dan çiftçiler için bir soru daha

Kırklareli CHP Milletvekili Turabi Kayan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'ye çiftçilerin sorununa yönelik sordu önergesi verdi.
Kayan’dan çiftçiler için bir soru daha  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Kırklareli CHP Milletvekili Turabi Kayan, Bakan Pakdemirli’ye; "Çiftçilerimizin ve Hayvan Üreticilerimizin içinde bulundukları bu zor şartları düzeltmek ve daha iyiye taşımak adına, içinde “önce bizim insanımız, önce bizim emekçimiz” fikri geçen bir eylem planınız var mıdır?" sorusunu yöneltti.


Turabi Kayan çiftçilerin sorunlarına değinerek sözlerine başladı.

 

Kayan; “Çiftçilerimiz yüksek girdi fiyatları nedeni ile üretimi sürdürmekte zorlanmaktadır. Tarımda kullanılan kimyevi gübrelerdeki son bir yıllık fiyat artışları, mazot, tohum, zirai ilaç, hayvancılık sektörü için yem ve diğer girdilerdeki yüksek artışlar üretimi doğrudan tehdit etmektedir. Ülkemiz için; gıda, tarım ve hayvancılık üretiminde tehlike çanları çalmaktadır.

Bu güne kadar uygulamış olduğunuz politikalar içerisinde; “önce bizim insanımız, önce bizim emekçimiz” fikri olmadığı sürece tüm politikalar çökmeye mahkûmdur. Bu bağlamda;

Çiftçilerimizin ve Hayvan Üreticilerimizin içinde bulundukları bu zor şartları düzeltmek ve daha iyiye taşımak adına, içinde “önce bizim insanımız, önce bizim emekçimiz”  fikri geçen bir eylem planınız var mıdır?” diyerek soru yöneltti.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 08:36 tarihinde yazdırılmıştır.