KEV’e görkemli açılış

Kepirtepeliler Eğitim Vakfı’nın(KEV) yeni hizmet binasının açılışı 23 Ekim 2021 Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.
KEV’e görkemli açılış  

Lüleburgaz Çeşme Meydanı Mevkii Özerler Mahallesi Kemal Kendi Caddesi’nde gerçekleşen açılış törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, vakıf üyeleri ve Kepirtepe mezunları katılım gösterdi.

Açılış töreni Vakıf Başkanı Selahattin Gül’ün konuşmasıyla başladı. KEV Başkanı Gül, Kepirtepe’nin Türk eğitimine katkılarından,  bölgeye kattığı değerden, nesilden nesile birlik beraberlik içinde aydınlanmanın ışığında yürüyenlerin  bulunduğu değerli bir yer olduğundan ve Kepirtepe’nin tarihsel sürecinden bahsetti.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “ Gerçekten heyecanlıyım. Kişiliğimi, karakterimi şekillendiren insanlarla, öğretmenlerimle biraradayım. Kepirtepe’nin ruhunu iyi biliyorum. Aydınlanma devriminin ve genç kuşakların gelişimi için nüfusun çoğu köylerde kalmış olan genç cumhuriyetimizde başlatılan aydınlanma devriminin devamı gerekiyor. Köy Enstitüleri ruhu mutlaka yaşamalı. Bugün biat eden ve ezberci sistemde yetişen gençlerimizi özgür düşünen, fikirler üretebilen ve davranışlarına yansıtabilen gençler olarak yetiştirmek boyumuzun borcudur. Trakya’da aydınlanma ışığının ilk yakıldığı yerdir Kepirtepe” dedi.

Daha sonra sözü alan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Kepirtepe’nin sadece Lleburgaz’a ait olmadığını tüm Trakya’yı aydınlattığını belirtti. Kepirtepe’den mezun olan birçok isimle eğitim ve çalışma hayatında karşılaştığını belirten Özalp, Trakya’nın Kepirtepe sayesinde ülkenin her yerinde konuşulduğunu Trakya’nın aydın bir bölge olmasının en önemli unsuru olduğunu ifade etti.

Kepirtepe’den getirilen tuğlalar büyük ilgi gördü

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yeni hizmet binası, Kepirtepe mezunu çınarlarla beraber gezildi. Bina içinde yer alan toplantı salonu, kitaplık ve diğer alanlar gezilirken Kepirtepe binasından getirilerek duvara yerleştirilen üzerinde K.E harfleri yer alan orijinal tuğlalar büyük ilgi gördü.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 11:53 tarihinde yazdırılmıştır.