Seniha öğretmen göz yaşlarınla uğurlandı

Lüleburgaz’ın 1999-2018 dönemi Belediye Başkanı Emin Halebak’ın eşi Gülhan Kayışbudak Halebak’ın annesi Seniha Sarvan Kayışbudak dün Edirne’de göz yaşları içinde toprağa verildi.
Seniha öğretmen göz yaşlarınla uğurlandı  

Edirne’nin efsane öğretmenlerinden Seniha Sarvan Kayışbudak, 12 Ekim 2021 Salı günü 90 yaşında hayata veda etti.

 Değirmenci merhum Cemal  Sarvan ve Emine Sarvan çiftinin altı çocuğundan üçüncüsü  olan Seniha Öğretmen PTT eski  Muhasebe Müdürü merhum İlhan Kayışbudak ile evliydi.

 İsmail, Celal, Kemal, Berhan ve Suna Sarvan Hasdoğru isimli beş kardeşi daha bulunan Seniha öğretmen meslek yaşamı boyunca  yüzlerce öğrenci yetiştirdi.

Yetiştirdiği öğrencileri tarafından çok sevilen ve sayılan Seniha Kayışbudak  üç çocuk sahibiydi.

Kurtuluş İlkokulu’ndan emekli  olan Seniha Kayışbudak’ın, Öğretmen Okulu’ndan  mezun olduktan sonra ilk tayini Tayakadın’a çıktı.

Tayini o yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olan ve evi geçtiğimiz günlerde kendi adını taşıyan müze olarak hizmete açılan merhum Necmi İğe tarafından yapıldı.

Öğretmenlik mesleğinin abidelerinden ve unutulmayan isimlerinden olan Seniha Kayışbudak üç çocuk annesiydi. Çocuklarından öğretmen olan Neslihan; Erol Erçetin ile Gülhan ise Lüleburgaz önceki belediye başkanlarından Emin Halebak ile evlendi. Üçüncü çocuk Hakan Kayışbudak ise doktor olarak tıp alanında hizmet veriyor.

Seniha Öğretmen’in vefatı, kendisini seven dostları ve yakınlarını olduğu kadar eğitim ve öğretim vererek hayata hazırladığı öğrencileri arasında da büyük üzüntü yarattı.  Milli Eğitimin çınarlarından olan Cumhuriyet Öğretmeni Seniha Kayışbudak, dün ikindiden sonra Eski Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Edirne’den olduğu kadar Lüleburgaz, Kırklareli, Babaeski ve Tekirdağ gibi yerlerden de katılım oldu.

Hürfikir Gazetesi olarak Merhum’a Allah’tan rahmet acılı yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:08 tarihinde yazdırılmıştır.