Ataköy halkı toprağına sahip çıkıyor!

Pınarhisar’a bağlı Ataköy’de çevre yolu yapımı için köydeki ormanlık alandan toprak alınması ve ağaç kesimini durdurmak amacıyla 30 Eylül2021 Perşembe günü köy kahvesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ataköy halkı toprağına sahip çıkıyor!  

Ataköy’de yıllar önce Valilik projesiyle ağaçlandırılan alandan çevre yolu yapımı için toprak alınması ve ağaçların kesilmesi bölge halkının tepkisine yol açmıştı. Ataköy’de konuyla ilgili gelişmeleri değerlendirmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla 30 Eylül Perşembe günü 15.00’da köy kahvesinde toplantı yapıldı.

Halk kararlı, izin verilmeyecek

Toplantıya; Lüleburgazlı çevreci Hakan Dedeoğlu, muhtarlar ve köy halkı katıldı. Toplantıda; Ataköy halkı Atatürk’ün huzurunda kararlılıklarını dile getirerek taleplerin kabul edilmeyeceğini, köy ve çevresinde bu tür olumsuz gelişmelere izin vermeyeceklerini belirtti.

Hakan Dedeoğlu yaptığı açıklamada “Toplantıda, genel bir ifade ile söylenen " Yetkililer bir taraftan yaparken, bir taraftan bozuyor!" anlayışı konunun anlaşılmazlığını açıklıkla ortaya koymuştur.Muhtarımızın belirttiği bir husus, Pınarhisar Kaymakamımızın konuyla ilgili hassasiyeti olduğu ve konuda Vali bey ile görüşeceği ifadesi halkımız adına önemli bir gelişme olmuştur. Alınacak kararın hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 02:23 tarihinde yazdırılmıştır.