Okul Müdürü’ne saldırıya karşı Lüleburgaz tek yürek oldu

Türk Eğitim-Sen Lüleburgaz İlçe Temsilciliği tarafından Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan’ın bir öğrenci velisi tarafından uğradığı şiddet eylemine karşı birlik olarak basın açıklaması gerçekleştiren 4 eğitim sendikasına ve Sibel Doğan’a destek olanlara teşekkür edildi.
Okul Müdürü’ne saldırıya karşı  Lüleburgaz tek yürek oldu  

Lüleburgaz Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk/Ortaokul Müdürü Sibel Doğan, bir öğrenci velisi tarafından fiziksel şiddete maruz kalmış, ardından 4 eğitim sendikası başta olmak üzere Lüleburgaz halkı Sibel Doğan için Üçgen Park’ta toplanarak destek vermişlerdi.

Türk Eğitim-Sen Lüleburgaz İlçe Temsilcisi Sönmez Doğan, yapılan açıklamaya katılarak Sibel Doğan’a destek olan eğitim sendikalarına, Belediye Başkanı Murat Gerenli, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, siyasi partilere ve Lüleburgaz halkına teşekkür etti.

Sendiakların bu olaya karşı tek yürek olduğuna ve halkın da destek verdiğine dikkat çeken Türk-Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilcisi Sönmez Doğan; “ Lüleburgaz gibi eğitimde , sosyal ve kültürel yapıda Türkiye normlarının üzerinde ki bir şehirde olması düşünülemeyecek  olan öğretmene saldırı olayında dört büyük eğitim sendikası birlikte hareket ederek onurlu ve olması gerektiği gibi bu gerçekten kırıcı, yaralayıcı olaya karşı tek yürek ve tek bilek olmuşlardır.

Aynı zamanda isimlerini aşağıda sayacağım kurum ve STK’larla birlikte sağ duyulu Lüleburgaz halkının desteğiyle bir duruş sergilenmiştir. Hiç bir öğretmen yalnız değildi. Pozisyon olarak olması gereken fakat olamayan kişiler için de biz varız.

Böyle olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle, herkese sonsuz şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum. Sağolun... Katılımcılar:TÜRK Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Bir Sen, Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Murat GERENLİ, AKP, MHP,CHP, İYİ Parti, SOL Parti, Emek ve Demokrasi Platformunun tüm paydaşları, CHP kadın kolları,Ülkü Ocakları, AKP Gençlik Kolları, Petrol İş, Kristal iş, Taç Sen.

Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Plâtformu'nu oluşturan; Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, Ruba Vakfı, ÖNDER İmam-Hatipliler Derneği,Altınbaşak Derneği, Önsiad, Sağlık-Sen, Diyânet-Sen, Büro Memur-Sen, Lüleburgaz Altınoluk Derneği, Lüleburgaz'ın Târihî Eserlerini Koruma ve Onarma Derneği, Lüleburgaz Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Zindan Baba Tasavvuf Yolu Derneği, Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Mîmar Sinan İlim Kültür ve Dayanışma Derneği, Lüleburgaz Romanları Yardımlaşma Derneği, Özerler Mahâllesi İlim Kültür Derneği, Lüleburgaz Batı Trakya Romanları Derneği, Lüleburgaz Sergenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurudere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Üsküplüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurudere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Takvâ Hanımlar Derneği, Lüleburgaz Pazarcılar Odası, Kocasinan İlim-Kültür ve Dayanışma Derneği, Limder, Lüleburgaz Eğitime Destek Plâtformu , Lüleburgaz AK Romanlar Derneği, Biz Bize Yeteriz Derneği.

Ayrıca; İdareci ve öğretmen arkadaşlarımıza,Lüleburgaz halkına tekrar sonsuz teşekkür ediyorum.Bu son olsun” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 15:38 tarihinde yazdırılmıştır.