Mecliste sesler yükseldi

Lüleburgaz Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısında Meclis üyesi Gürel Balkan ile Emin Halebak arasındaki tartışma geceye damgasını vurdu.
Mecliste sesler yükseldi
Ömer MUTLU- Meclis üyeleri, tarafından verilen çatı katlarıyla ilgili önerge tartışmaya açıldı.
Tartışmaya açılmasıyla birlikte sıkıntısını dile getiren Gürel Balkan, yapılan açıklamalardan bir türlü tatmin olmadı.
Tartışmanın ilerleyen dakikalarında sesini yükselten ve sert tavırlarıyla tepki gören Balkan, çatı katlarıyla ilgili sorunun çözülmesini istedi.
Tartışmada sesini yükselten Balkan’a Şehbender Öztürk meclis salonundan ayrılarak tepkisini gösterdi. Yaşanan tartışmanın ardından meclise verilen arada Balkan toplantıyı terk etti.
Taksi duraklarına konulacak tek tip irtibat bürolarının belirlenmesi konusunda, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile yapılacak görüşmenin ardından konuyla ilgili karar verilmesi kabul edildi. Otogar ücretlerinde yapılan fiyat değişiklikleri de meclis oturumunda kabul edildi. Buna göre, yetki belgesi, A, B, D olan uluslar arası taşımalar için 34-44 koltuklu 20 TL, 45 koltuk ve üzeri 20 TL. Şehirler arası taşımalar için 7 koltuk ve altı için 4 TL, 8-14 koltuk arası 6 TL, 15-24 koltuk arası 8 TL, 25-34 koltuk arası 20 TL, 35-44 koltuk arası 20 TL, 45 üzeri 20 TL. Yetki belgesi B için yolcu taşıma yapanlardan, 7 koltuk ve altı için 4 TL, 8-14 koltuk için 6 TL, 15-24 koltuk için 8 TL. Terminali ara durak olarak kullananlardan ise 8-14 koltuk için 3 TL olarak kararlaştırıldı.
Meclis toplantısında adliye binasının yanına yapılması gündemde olan Adliye lojmanları ile ilgili konuda görüşüldü. Komisyondan gelen raporda, lojman yapımı ile ilgili olarak, Kocasinan Mahallesi’nde bulunan belediye adına tahsisli ve Adalet Bakanlığı adına tahsisli arsaların takas edilmesi konusu imar ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Süt Lezzet duraklarının kurulması konusu da bütçe, imar ve Halk ve Kültürel etkinlikler komisyonuna havale edildi.
Belediye meclis üyeleri, Aydın Ersin, Hasan İsmailler, Gürel Balkan ve Erdoğan Kamacı’nın verdiği önerge, “Lüleburgaz’da yapılan inşaatlarda son zamanlarda çatı katlarının aksamından dolayı rahatsızlık duymaktayız. Biliyoruz ki çatı katlarının yapımı yasak. Ancak imar işlerinin yoğunluğu nedeniyle ya da mevzuat gereği bu yapılaşma ile mücadele edilememektir. Bizler bu konun meclis gündemine alınarak tartışılmasını, yasaya aykırı bir durum mevcutsa önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesini, çatı katlarının yapılması yasal ise yapımına müsaade edilmesine meclis gündeminde görüşülmesine, aksi takdirde yapılan yanlışların sorumluluğunda olmayacağımızı arz ederiz” idi.
Bunun üzerine Belediye Başkanı Emin Halebak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Önergeyi verenlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Çatı katları yasaktır dedikten sonra bunların bir sonraki cümlede yasaya aykırı bir durum mevcutsa” ifadelerini kullandı.
Daha sonra yaşanan tartışmada, Gürel Balkan, ile Belediye Başkanı Emin Halebak arasında konuyla ilgili tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmada Balkan’ın ses tonunu yükselmesi, tansiyonu oldukça yükseltti. Daha sonra meclis toplantısına ara verildi.
Verilen aranın ardından, komisyonlara havale edilen evraklar görüşüldü. Verilen arada komisyonlar görüştü ve meclise çalışmalarını sundular. Mevcut Adliye binası ve lojman yapımı için takas yapılması kararının uygun olacağı ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ile Zafer ve Kurtuluş Mahallesi’nde Naci Arı Caddesi üzerinde bulunan lise alanı olan arsanın, temel eğitim alanına dönüştürülmesi konusu da meclis tarafından kabul edildi. Mart ayı meclis toplantısı 4 Mart günü saat 19.00’da yapılacak.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 11:39 tarihinde yazdırılmıştır.