Belediyede toplu sözleşme sevinci

Genel-İş Sendikası ile Lüleburgaz Belediyesi arasında toplu sözleşme imzalandı. 1 yıllık yapılan sözleşme de belediye işçilere sosyal haklarla birlikte yüzde 20’yi bulan bir zam yapılacak.
Belediyede toplu sözleşme sevinci
Ömer MUTLU - Genel-İş Sendikası ile Lüleburgaz Belediyesi arasında toplu sözleşme imzalandı.
Görüşmelerin ardından, varılan sonuç neticesinde yapılan sözleşme Trakya Şube Başkanı Salim Şen ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak arasında imzalandı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Emin Halebak, “1 yıllık bir sözleşme imzalıyoruz. Göstergelerden dolayı, kayıp yaşanmaması adına böyle bir şey yaptık. Toplu sözleşmeleri yapmaya devam edeceğiz. Biz şartlar daha iyi olsun istiyoruz. İş, barışı huzur içinde yürütmeyi arzu ediyoruz. Diğer belediyelerden her noktada daha iyiyiz. Bu noktada daha iyi olmak istiyoruz” dedi.
Genel-İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen de, sürecin çok kısa olduğunu belirterek, kendilerine yardımcı olan başkan Halebak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Genel-İş Yönetim Kurulu üyesi Necmi Arda, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, “Sosyal haklarla birlikte yüzde 20’yi bulan bir sözleşme imzaladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz, hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.
İmza törenine Belediye başkan yardımcıları Kevser Özkan ve Hüseyin Kırcıoğlu, Genel-İş İş Yeri Temsilcileri Çiğdem Özyürek, Meral Köprülü de katıldı.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 07:42 tarihinde yazdırılmıştır.