BAL-GÖÇ’ten sandığa davet

Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği(BAL-GÖÇ) Trakya Başkanı Veli Öner; 11 Temmuz’da gerçekleşecek Bulgaristan parlamento seçimleri hakkında önemli bir duyuru yaptı. Seçimler için hazırlıklarını tamamlayan derneğin Başkanı Veli Öner, seçimin Bulgaristan Türkleri için hayati önem taşıdığını belirterek çifte vatandaşları sandığa davet etti.
BAL-GÖÇ’ten sandığa davet  

BAL-GÖÇ Başkanı Veli Öner;seçimde oy kullanacak olan çifte vatandaşlara ve dernek üyelerine şöyle seslendi; “ Değerli üyelerimiz ve çifte vatandaşlarımız.Öncelikle sizleri saygı ile selamlıyorum.

Sevgili hemşehrilerimiz , Bulgaristan Genel seçimleri arefesindeyiz .Bulgaristan Türkleri için hayati önem taşıyan seçimler 11 Temmuz Tarihinde yapılacaktır .Lüleburgaz’da Sandıklar bundan önce de olduğu gibi Yıldız Mahallesinde yer alan Sekiz Kasım Orta Okulunda kurulacaktır. Elektronik Makına ile oy kullanılacak olup ,her sandıkta İki makina yer alacaktır .Özellikle Geçersiz oyların fazla olmaması için oy kullanma ile ilgili bilgilendirmeleri ve paylaşımlarımızı lütfen takip edelim. Dernek yönetimi olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Seçim günü vatandaşlarımızın sağlığını koruyacak tedbirleri yine azami oranda sağlayacağız ,seçmenimize maske dezenfektan gibi ihtiyaçlarını yine dernek olarak karşılayacağız .Seçimde oy kullanmak için gerekli dilekçe doldurulması için çifte vatandaşlarımıza yardımcı olacağız .Dolaysıyla Lütfen bu seçimleri boş vermeyelim ve oyumuzu kullanalım.Biz Hazırız  Sizleri 11Temmuz Pazar Sandığa bekliyoruz ...

Bulgaristan’da Yaşayan Türk ve Müslüman Soydaşlarımızın Hak Ve Özgürlüklerini savunabilmeleri için ve Yönetimlerde söz sahibi olmaları için birlik ve beraberlik içinde bölünmeden desteklemeliyiz .

Hiç kimse unutmasın  ki :Bu Dava Türklük Davasıdır ,Bu Dava Balkanlar’da ve Avrupa’da var olma Davasıdır ...

Son olarak ta sözüm , Kendilerini Türk Milliyetçisi olarak adlandıran fakat bu seçimde Kapı Kapı dolaşıp Bulgar Partilerine oy isteyen ve Bu Bulgar Partilerinin sandık görevlisi olma teklifini üç beş kuruş kazanmak için kabul eden Bazı Dernekçilere ve Dernek Başkanlarına ....

Oy istediğiniz partinin başındakiler ,1984 yılında DeliOrmanda ,Kırcaali’de ,Mestanlıda ,Dobrucada ,Türklere ilk sıkılan kurşunun emrini veren generallerdir. Türkan Bebeğimizi Şehit Olmasına sebep olan o kahpe kurşunun sıkılmasının emrini veren kişilere Türkiye’de oy verecek Türk yoktur...

Gün Birlikte hareket etme günüdür. Kişisel menfaatlerinizi bir kenara bırakıp Bulgaristan’da yaşayan Soydaşlarımızı bölünmeden desteklemeliyiz .

Burada sözlerime son verirken ,Bulgaristan Seçimlerinin Türk ve Müslüman Soydaşlarımız için Hayırlı Olmasını diliyorum ...Hepinizi 11 Temmuz’da sandığa davet ediyorum .Saygılarımla”

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 16:11 tarihinde yazdırılmıştır.