Milletvekili Turabi Kayan, bitirilemeyen yolları sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; ihalesi yapılan ancak yapımına başlanmayan -Vize, Vize-Pınarhisar, Pınarhisar-Kırklareli yollarının durumunu Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu’na sordu.
Milletvekili Turabi Kayan, bitirilemeyen yolları sordu  

Kırklareli-Edirne arasındaki yolun tamamlanmadığına dikkat çeken Milletvekili Turabi Kayan; “Trakya’nın en işlek yollarından biri olan Kınalı-Çerkezköy-Kapaklı-Saray-Vize-Pınarhisar, Kırklareli-Edirne duble yolunun 10 yıldan bu yana yalnızca Kınalı-Çerkezköy-Saray arasında kalan bölümü yapılmıştır.

Ancak; Kırklareli-Edirne arası hala kısmi olarak yapılmaya çalışılıyor.

Bu yol üzerindeürünlerinin büyük bir kısmı İstanbul’a sevk edilen 3 çimento fabrikası bulunmaktadır ve çoğunlukla ağır vasıta araçlar geçiş yaptığı için mevcut yollar bu yükü taşıyamamaktadır.

Bu güzergâhı önemli kılan bir diğer husus ise; Kırklareli’nin tüm ilçelerinden, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde bulunan fabrikalara işçi taşıyan servisler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmasıdır.

Bununla birlikte; Saray-Vize, Vize-Pınarhisar, Pınarhisar-Kırklareli arasında yol yapımı ihalesi yapıldı. Yüklenici firma belli fakat “ödenek yok”  bahanesi ile yol yapılmıyor” dedi.

 

Milletvekili Kayan; bu doğrultuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na; şu soruları yöneltti;

1-Ödenek yok ise, ihale neden yapılıyor?

2-İhale yapıldı ise, yol neden yapılmıyor?               

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 23:59 tarihinde yazdırılmıştır.