Kırklareli’nde 91 adet taşınmaz ihaleye çıkarıldı

Kırklareli, Merkez ilçe sınırları içerisinde Hazineye ait 91 adet taşınmazın satış, kiralama, irtifak hakkı ihaleleri açıldı. Mülkiyeti Hazineye ait olan ihalelerin 2 Temmuz’a kadar Millî Emlak Müdürlüğü tarafından yapılacağı duyuruldu.
Kırklareli’nde 91 adet taşınmaz ihaleye çıkarıldı  

 Millî Emlak biriminin yer aldığı Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasındaki İhale Salonu’nda pazartesiden cumaya bir hafta boyunca yapılacak ihalelerde;

35 adet lojman dairesinin satışı,1 adet hayvancılık amaçlı irtifak hakkı,10 adet tarımsal veya ticari amaçlı kiralama,45 adet tarla veya arsanın satışı gerçekleştirilecek.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satış ve kiralama ihaleleri açık teklif usulü ile, irtifak hakkı ihalesi ise pazarlık usulü ile olacak. Binaya girişlerde HES Kodu kontrol edilecek.

Hazine taşınmazlarının satışında 5 yıl boyunca emlak vergisi muafiyeti bulunuyor ve satış bedeli 2 yıla kadar taksitlendirilebilecek.

İhalelere katılım sağlamak yada bilgi almak isteyen vatandaşlar ihaleler hakkında detaylı bilgiyi Milli Emlak Genel Müdürlüğünün resmî ilan sitesi www.milliemlak.gov.tr veya Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün https://kirklareli.csb.gov.tr/duyurular adreslerinden alabilecek.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 17 Haziran 2024, 13:48 tarihinde yazdırılmıştır.