Yapılandırma düzenlemesi Resmi Gazete’ de yayınlandı

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri,ve KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına ait kanun teklifi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlülüğe girdi.
Yapılandırma düzenlemesi Resmi Gazete’ de yayınlandı  

Kamuya borcu olanların borçlarını yapılandırma olanağı getiren yasa, Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasanın çıkmasıyla beraber milyonlarca borçlu kişi, borçlarını yapılandırarak ödeme imkanı bulacak.

Başvuru 31 Ağustos’a kadar

Kanun ile birlikte 30 Nisan 2021 ve öncesinde beyana dayanan vergilerde verilmesi gereken beyannamelerin vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, 2021 yılı için 30 Nisan 2021 tarihine kadar tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme cezaları, idari para cezaları, SGK tarafından tahakkuk ettiği halde ödenmemiş, sigorta primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi ile bunlara bağlı gecikme cezaları belediyelerin amme alacaklarına dair borçların yapılandırılması için 31 Ağustos’a kadar başvuru yapılması gerekiyor. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılacak.

Belediye borçları, motorlu taşıtlar vergisine dair borçlar ve KYK borçları da yapılandırılarak ödenebilecek.

Başvuru yapan vatandaşlar, borçlarını 6, 9, 12, 18 aylık taksitler şeklinde ödeyebilecekler.

Buğra KAYA

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 13:59 tarihinde yazdırılmıştır.