Minderin şampiyonu Ayşe Vatansever

Lüleburgazlı 24 yaşındaki Türkiye Şampiyonu Ayşe vatansever, Bulgaristan’da katıldığı şampiyonada tüm rakiplerini yenerek Bulgaristan şampiyonu oldu.
Minderin şampiyonu Ayşe Vatansever  

Lüleburgazlı İş Adamı Ayhan Demirelli’nin sponsor olduğu Ayşe Vatansever, Türkiye Şampiyonluğu’nun ardından Büyükler kategorisi 59 kilogramda Bulgaristan şampiyonluğu kazandı. Sakatlıklardan kurtulduktan ve tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından tutkunu olduğu güreşe dönen ancak ekonomik nedenlerle güreşe yeniden ara vermek zorunda kalan Vatansever, İş Adamı Ayhan Demirelli sayesinde güreşe döndü. Demirelli’nin sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren Vatansever, ulusal ve uluslar arası turnuvalarda kazandığı başarılar, madalya ve derecelerle gururumuz oldu.

2 Avrupa 3.lüğü, 1 Dünya 2.liği olan Milli Sporcu Ayşe Vatansever; sırasıyla Ivanka Vaftisenka, Anna Rahmatzadze, Paula Vaftisenka ve Miroslava Atasanova’yı yendi. Vatansever, finalde Miroslava Atasanova’yı 1 dakika 15 saniyede mağlup etti.

“Ekonomik kaygı ve sakatlıklardan sonra dönüş çok zorluydu”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve hayatını anlatan Ayşe Vatansever “ 2017’de Olimpiyat havuzundaydım 2020 Olimpiyatları için. Uludağ Üniversite’sinde okurken ekonomik kaygılar nedeniyle güreşi bıraktım. Sonra yeniden dönüş mücadelem başladı. Spor çok zor bir şey. 3 yaşından beri spor yapıyorum. Ailemde herkes sporcu. 2011 yılından beri profesyonel güreşçiyim. Ali Osman Kara hocayla başladım güreşe. Çok kaliteli ve iyi bir antrenör. 2010’da Türkiye şampiyonasına katılmıştık Edirne’de 2.oldum. 2011’de profesyonel oldum. Milli takıma davet edildim. 2012’de Türkiye şampiyonu oldum. Türkiye ve Bulgaristan’da şampiyonluklarım oldu. Avrupa Şampiyonası’na gittim. Üçüncü oldum. Dünya Şampiyonası’da Yıldızlar kategorisinde yarışırken sakatlık yaşadım. Uzun bir tedavi sürecim oldu. Geri dönüş çok zor oldu.Bir yıl spordan uzak kaldım. Güreş yapamazsın dediler. Yaparım dedim 2014’te döndüm ve Türkiye şampiyonu oldum, uluslar arası madalya aldım. Yine Avrupa 3. Oldum. Tek madalya alan bendim takımdan. 2016’da belimdeki sakatlık nüksetti Türkiye 3.oldum. 2017’de büyükler kategorisinde şampiyonluk aldım.

Daha sonra ekonomik zorluklar nedeniyle bıraktım güreşi. Bursa’da kadın güreşine ilgi yok. Jimnastik antrenörü oldum ve iyi sporcular yetiştirdim. Bursa’da kendi güreş kulübümü kurdum. PAndemi sürecinde daha da zor oldu işler. Lüleburgaz’a geldim. Yurtdışına çalışmak için gidecekken Ayhan abinin desteğiyle güreşe döndüm. Sponsorluk anlaşması yaptık ve minderlere döndüm. Komşu Büfe ve Dana Ahmet sponsor oldu. Bundan sonraki hedefim Yaşar Doğu şampiyonasında başarı yakalamak. Bu turnuvada birçok ülkeden sporcu yarışacak. Türkiye için en iyi dereceyi yaparsam Dünya şampiyonasına seçilebilirim.

Nasıl çalışıyor?

Her sabah erken kalkıp Ayvalı yolunda bir gün yürüyüş, bir gün koşu yapıyor. Her gün 14.00-16.00 saatleri uyuyor, 17.00’de güç, kondisyon, koşu, teknik ve tüm alanlarda antreman yapıyorum. Bazen yüzme antremanı yada basketbol oynuyorum. Günde 6 saat antreman yapıyorum. Çift antreman yaparak şampiyon oldum.” dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:03 tarihinde yazdırılmıştır.