Dolandırıcıların 10 yıl hapsi istendi

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri önceki akşam yaptıkları nefes kesen bir operasyonla Lüleburgaz’da 61 yaşındaki bir vatandaşı dolandıran iki telefon dolandırıcısını İstanbul Kocaeli arasındaki otobanda yakaladı.
Dolandırıcıların 10 yıl hapsi istendi  

Suç kaydı olan iki şüpheli dün tutuklanmak üzere Adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre iki dolandırıcı şüphelisi 3 Haziran 2021 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında Lüleburgaz’da yaşayan A.E. isimli 61 yaşındaki emekli vatandaşı arayarak kendilerini polis olarak tanıttı.

A.E. isimli kişi ile konuşan şüpheli kendisini Gökhan isimli polis olarak tanıtım kendisinin bir dolandırıcılık olayına karıştığını Halk Bankası’nda kasada muhafaza ettiği altınların sahtesi ile değiştirildiği ve altınları kendilerine getirmesini söyledi.

Bunun üzerine A.E. Lüleburgaz’dan 700 bin TL tutarında ziynet eşyalarını bankadan çekere şüphelilerin Çorlu’da söylediği adresi gidip paraları istenildiği yere koydu ve paraları 1.80 boylarında 25-30 yaşlarında birini olduğunu göründü.

Lüleburgaz’a gelince dolandırıldığını anlayan A.E. Lüleburgaz Asayiş Büro Amirliği’ne şikayetçi oldu.

Lüleburgaz Asayiş Büro Amirliği yaptığı çalışma sonunda şüphelileri ve yerlerini tespit etti.

Ekipler, İstanbul’da yaptıkları nefes kesen operasyonla Mardin nüfusuna kayıtlı olan şüpheliler, M.K. (32) ve M.H.K. (24)’yi önceki akşam saat 22.00’de yakaladılar.

Lüleburgaz’a getirilen şüpheliler, ilk ifadeleri alındıktan sonra sağlık kontrolleri yapılıp adliyeye sevk edildiler.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 05:24 tarihinde yazdırılmıştır.