AK Parti teklif etti CHP reddetti

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; 1 Haziran tarihli belediye meclis toplantısında Lüleburgaz’da sokak hayvanlarının tam anlamıyla beslenebilmesi, hijyen ve estetik anlamında daha iyi bir görüntüye kavuşmak amacıyla mamamatik kurulması yönünde önerge verdi. Önerge CHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.
AK Parti teklif etti CHP reddetti  

Ömer Aydın belediye meclisine; “Lüleburgaz Belediyemizin,  ilçemizde faaliyet gösteren STK’ların ve Lüleburgazlı vatandaşlarımızın yaz ve kış aylarında zaman zaman sokak hayvanlarımız için mama kampanyaları düzenlediğini bilmekte ve görmekteyiz. Hepimiz kabul etmeliyiz ki sokak hayvanlarımızın tam anlamıyla mama ve su ihtiyacını karşılamak ne yazık ki çok zor bir iştir.

“Hayvanlar ALLAH’ın sessiz kullarıdır” hükmünden yola çıkarak; İlçemizde hijyen ve estetik açısından daha iyi bir görüntüye sahip olacağını düşündüğümüz, vatandaşlarımız tarafından da tam anlamıyla katkı sağlanacağına ve sahipsiz hayvanlara olan ilgiyi daha da arttıracağına inandığımız, dış cephesi belediyemiz tarafından reklam amaçlı kullanılabilecek yada çeşitli firmalara kiralanarak gelir kalemi oluşturulabilecek,  en önemlisi de içinde bulunduğumuz çevre yılı sebebiyle geri dönüşüm konusunda büyük oranda katkı sağlayacağına emin olduğumuz Sokak Hayvanlarımız için mamamatikhizmetinin ilçemizde faaliyete geçirilmesini arz ve talep ediyorum.” önergesini sundu.

Önerge CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Toplantının gündeminin görüşülmesinin ardından söz alan Tunay Kantürer önergeyi reddetme gerekçesini açıkladı. Kantürer“ Önergeyi reddederken son dönemde okuduğum ve beni dehşete düşüren haberlerin etkisinde kaldım.  İBB ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu arsa almaya karar veriyor. Akabinde bir şahıs 3 gün sonra bu arsayı satın alıyor. Aynı şahıs bu arsayı 28 milyon dolar farkla tekrar KİPTAŞ'a satıyor. AKP yönetiminde gerçekleşen hikaye. Bunun FETÖ’cü olduğu tespit edildi. Bu bende bir algı yaratıyor. AKP’den gelen önergelere dikkatle davranmamız gerektiği algısı yaratıyor. Bundan hoşlanmasak da böyle örnekler yaşıyoruz. Bir de Kanal-İstanbul bizi derinden fiziki olarak etkileyen bir konu. Tavır almamız ve bu konuda düşünmemiz gereken bir konu.” dedi.

Daha sonra konuşan AK Partili Ömer Aydın “ Bahsedilen konular Lüleburgaz’ı ve belediye meclisini ilgilendiren konular değil. Diğer belediyelerde yaşananlar nedeniyle bizim önergemiz reddediliyorsa bunu ciddi şekilde oturup tartışmak lazım.  Ne amaçla reddedildiğini sormadım. Çevre yılında ciddi bir çalışma olabileceğini düşündük. Ama komisyona havale etmeye bile korkuyorsunuz. Lüleburgazlılar sizi hayretle izliyor. Genel siyasete girmeye gerek yok. Partimizin adı da AK Parti’dir. Kanal-İstanbul mecburi bir gereklilik, bir devlet projesidir. Bu projenin arkasındayız” diye konuştu.

Başkan Gerenli iseÖmer Aydın’a cevap olarak “Kanal-İstanbul hepimizi etkiler. Bilim dünyasının tartışması gereken akıl ve bilimle gidilmesi gereken bir konu. Demokratik bir ortamdayız. Kamuoyu her şeyi değerlendirir. Lüleburgaz Belediyesi’nin çevre yılı, geri dönüşüm, sıfır atık, sokak hayvanları ve besleme noktalarıyla gereken bilgiyi konunun yetkilisi Müdürümüz versin.  Konunun ısıtılıp kamuoyunda algı yaratılmasını yanlış buluyorum. Bu sizin kararınız.Yargı dağıtmayın lütfen“ dedi.

Daha sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin sokak hayvanları ve besleme noktalarıyla ilgili Temizlik ve Çevre Müdürü Anıl Ergin bilgi verdi. Ergin “ Bu yöntem Lüleburgaz’da 2016 senesinde 1,5 buçuk sene denendi. Sonuç olumsuz oldu. Sokak hayvanlarına fayda sağlayamadık. Aynı şeyi yaparak farklı sonuç elde edemeyiz. Lüleburgaz’da haftanın 7 günü sokak hayvanlarının beslenmesi gönüllü hayvanseverlerle beraber yapılıyor. Pandemi döneminde sadece hayvanseverler bize katılamıyor. İki yıldır zaten bu çalışmayı yürütüyoruz. 8 aydır valilik ekipleri de destek veriyor. 21 ayrı noktada beslenme odağı bulunuyor.Bu Lüleburgaz’ın bir sorunu değildir” diye konuştu.

“Aynı hassasiyet diğer hayvanlara neden gösterilmiyor”

Tunay Kantürer tekrar söz alarak; Lüleburgaz’da insanlara saldıran hayvanların, böyle vakaların olmadığını, bu durumun bazıları tarafından gündeme getirilerek popülerleştiğini, siyasilerinde böyle konuları kullandığını söyledi. Her hayvana aynı hassasiyeti göstermek gerektiğini söyleyen Kantürer, kendi bürosunda örümcek beslediğini, örümceğin onun misafiri olduğunu ve ağını bile bozmadığını ifade etti. Köpek besleme konusunun popüler olduğunu ve istismara müsait olduğunu belirterek Lüleburgaz’ın gündeminde yer işgal etmediğini söyledi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 06:06 tarihinde yazdırılmıştır.