“Kooperatifin gücü sizin gücünüzdür”

Başkan Fahri Özkan “Şu an gelir gider farkımız 430 milyardır. Bunu sağlayacak civarda bir veya iki kooperatif vardır üçüncü çıkmaz. Kooperatifin gücü sizin gücünüzdür” dedi
“Kooperatifin gücü sizin gücünüzdür”
Gökhan KAN -  Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2012 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.
9 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de Esnaf Düğün Sarayı Salonu’nda yapılan Genel Kurul toplantısına Demirciler Odası Başkanı Bekir Kasapoğlu, Elektrikçiler Odası Başkanı Yılmaz Özeltin, Kahveciler Odası Başkanı Nazif Kıvılcım, Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman, Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca, Terziler odası Başkanı Ahmet kurnaz, Kristal-İş Lüleburgaz Şube Başkanı Habip Çalışkan, S.S.261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Rahim Kurt ve çok sayıda üye esnaf katıldı.
Gündem gereği açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından Kongre Divanı seçilerek oluşturuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, bilanço, gelir-gider raporlarının okunması, Denetim Kurulu raporunun okunması ve müzakeresi sonrasında Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ayrı ayrı oylanarak ibra edildi.
 
“Herkese eşit mesafede hizmet için çalışıyoruz
Başkan Fahri Özkan yaptığı konuşmada üyeler seslenerek “ 2012 yılında 25 esnafımıza kredi çıkmadı. 680 esnafımıza kredi çıktı. Biz kimseye ayrıcalık yapmıyor o bize oy vermemişti diye bir tutum sergilemeden herkese eşit mesafede durarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Siz değerli üyelerimiz aldığınız kredileri zamanında ödemeye gayret gösterin ki kooperatifimiz daha da güçlensin. Biz kimseyi icraya vermek istemeyiz ama bıçak kemiğe dayandığında da yapacak bir şeyimiz yoktur. Geçen yıl 35 arkadaşımız maalesef icraya verildi. Ama ödenmeyen krediler kooperatifimizi zora sokar. Şu an gelir gider farkımız 430 milyardır. Bunu sağlayacak civarda bir veya iki kooperatif vardır üçüncü çıkmaz” dedi. Konuşmanın ardından 2013 yılı tahmini bütçesinin okunması ve müzakeresini Yönetim Kurulu üyeleri ile denetim kurulu üyelerinin aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi izledi.
Gündem gereği Kooperatifin Tatarköy’de bulunan tarlasının asgari on beş bin TL’ye satışa sunulması için Yönetime yetki verilmesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Kooperatif bünyesinde oluşturulan fona devam edilmesi oylanarak kabul edildi. Kooperatifin ortağı olduğu üst kuruluştan ayrılma talebi oylanıp oy birliği ile kabul edildi.
 
Denetim Kurulu 2 Asil 2 Yedek üyeye düşürüldü
Yeni kanun gereği Denetim Kurulu’nun 3 Asil, 3 Yedek Üyeden 2 Asil 2 Yedek Üyeye düşürülmesi ile birlikte Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurnaz Üyelikten ayrıldı. Kendisine çalışmalarından dolayı Başkan Özkan bir plaket verip teşekkür etti. Daha sonra Denetim Kurulu Üyeleri seçimi yapılarak oylandı. 1 yıllığına seçilen Denetim Kurulu Asil Üyeleri Suat Güven ve Hamdi Karakuş, Yedek Üyeler ise Sebahattin Yılmaz ve Musa Gürcan oldu.
Dilek ve Temenniler bölümünden sonra kongre sona erdi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 22:50 tarihinde yazdırılmıştır.