Lüleburgaz Briç kenti oldu

Ertan BAYER -Her hafta düzenlenen Lüleburgaz İkili Briç Turnuvası’nın yedincisi 7 Şubat 2013 Perşembe akşamı Lüleburgaz Şehir Kulübü’nde yapıldı.
Lüleburgaz Briç kenti oldu
16 çiftin 24 board üzerinden verdiği mücadele 20.30’da başlarken Nadir Çıtak-İsmail Erdem ikilisinin birinciliği 23:30’da ödül töreni ve kokteyle sona erdi.
Lüleburgaz’da gerçekleştirilen Briç Yarışmaları’nın organizasyonunu yapan Günay Gürsoy yaptığı açıklamada; “İlçemizde 2000’li yıllarda başlayan yarışmacı briç anlayışı ile sporcularımız Türkiye Briç Federasyonu’nun faaliyet takviminde bulunan müsabakalara iştirak eder oldular. Belediye Başkanımız Sn. Emin Halebak’ın destekleriyle ilçemizde 4 kez Cumhuriyet İkili Briç Turnuvası düzenlendi ve pek çok milli briç sporcusunu ağırlama şansımız oldu. Bu gün çeşitli kulüp ve derneklerde briçe ayrılmış pano, afiş ve kitaplara rastlamak mümkün.” Dedi.
 
2012-2013 briç sezonu 7.Lüleburgaz İkili Briç Turnuvası’nda ilk 5’e giren isimler şöyle;
1   67.86   Nadir ÇITAK - İsmail ERDEM (Lüleburgaz)
2   63.89   Necati AKIN - Kazım ENGINER (Lüleburgaz)
3   61.11   Arif ELMAS – Vehbi  TİRYAKİOĞLU (Babaeski)
4   57.54   Muammer ÖZTÜRK - Recep GİDEN (Lüleburgaz)
5   57.14   Taner ERDOĞAN - Levent ÇORBACI (Kırklareli)
 
 
Hürfikir’de briç köşesi açılıyor
Kendine özgü kuralları, yasaları ve etiği olan tıpkı satranç gibi akıl sporu kabul edilen briçin daha iyi tanınması ve sevilerek yaygınlaşması için gazetemizde “briç köşesi” hazırlamaya karar verdik.
İlgi ile takip edeceğinizi umduğumuz briç köşemizde yazıları ile Günay Gürsoy pek yakında aramızda olacak.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 17:56 tarihinde yazdırılmıştır.