Eski Sanayi Sitesi esnafı endişeli

Lüleburgaz Köprübaşı Sanayi Sitesi esnafı, Taş Köprü ihalesinin başlandığının duyurulmasının ardından alternatif köprülerin yapılmadan köprünün kapatılmasından endişe duyuyor.
Eski Sanayi Sitesi esnafı endişeli  

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın geçtiğimiz hafta Taş Köprü restorasyon ihalesinin yapıldığını duyurmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de; Taş Köprünün restorasyonuna alternatif köprüler yapılmadan başlanmasının birçok vatandaş ve esnaf için kaos yaratacağını söylemişti.

Yaşanan gelişmeler Lüleburgaz Köprübaşı Sanayi Sitesi esnafında da endişe yarattı. Eski Sanayi esnafı, alternatif yolların yapılmadan tarihi köprünün restore edilmesinin kendilerini daha da mağdur edeceğini düşünüyor.

Alternatif yol yapılmadan Tarihi Taş Köprü’nün restore edilmesinin Eski Sanayi Sitesi’ne ulaşımı sağlayan bir yol bırakmayacağını söyleyen Köprübaşı Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Aytan; daha önce bariyerle E-5’ten bağlanan yolun kapatıldığını daha sonra da köprünün altından geçiş sağlanan yolun kapatıldığını söyledi.

Taş Köprünün restore çalışmalarının ne kadar süreceğinin de bilinmediğini belirten Aytan; esnafın ve müşterilerin Köprübaşı Sanayi Sitesi’ne ulaşımı için başka yol kalmayacağını ve esnafın mağduriyetinin artacağını belirtti.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 08:04 tarihinde yazdırılmıştır.