Yeşermeye başladık

Korona virüs risk haritasını güncel verileriyle paylaşan Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasında Lüleburgaz’ın risk durumu ve risk yoğunluğu güncellendi. Haritaya göre; Lüleburgaz’da Covid-19 vaka yoğunluğunun azalmaya başladığı görülürken risk durumu da orta dereceli olarak belirtildi.
Yeşermeye başladık  

Koronavirüs salgınının risk durumunu ve risk yoğunluğunu paylaşan Hayat Eve Sığar uygulamasında geçtiğimiz ay tamamen çok yüksek riski belirten kırmızı renge bürünen Lüleburgaz’da yoğunluk azalmaya başladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanma dönemine girilmesi ve kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmasıyla Lüleburgaz’da risk durumu çok yüksek riskten orta riskli duruma geldi.

Lüleburgaz’da risk yoğunluğu da azalarak düşük riski simgeleyen yeşil renge dönmeye başladı. 7 Mayıs tarihli haritada vaka oranının azaldığı ancak yerleşim yerlerinin çoğunluğunun hala kırmızı olduğu görülüyor.

Lüleburgaz’da Covid-19 vakalarında Mart ayında başlayan artış Nisan ayında zirveye ulaşmıştı. 13 Nisan’dan itibaren kısmi kapanma dönemiyle başlayan ve tam kapanma dönemiyle devam eden kısıtlamaların vaka sayısını düşürmeye başladı.

3 Nisan tarihinde alınan Covid-19 vaka risk yoğunluğu haritasında Lüleburgaz tamamen kırmızı renge dönmüştü .

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 15:22 tarihinde yazdırılmıştır.