Sigara içerek sevdiklerinize de zarar veriyorsunuz

İHA-Sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu kaydeden Kırklareli İl Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olduğunu belirtti.
Sigara içerek sevdiklerinize de zarar veriyorsunuz
Kırklareli İl Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada sigaranın neden olduğu kanser ölümlerinin giderek arttığını aktardı. 
Cerit, “Sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Sigara kullanımı nedeniyle toplum, sağlık açısından bu şekilde tehdit altında iken bu konu ile mücadele ederken akıldan çıkartılmaması gereken önemli bir nokta ise kişi ve ülke bütçesine verilen zarardır. Sigara kullanımının maliyeti sadece sigara alırken ödenen ücret değildir. Ülke bütçesine verilen zararın boyutları başta kanser olmak üzere sigara kullanımına bağlı ortaya çıkan tüm hastalıkların tedavisi, çalışma hayatının sekteye uğraması, bu nedenle yaşanan işgücü ve üretim potansiyeli kaybı dâhil tüm boyutları ile değerlendirildiğinde devasadır. Çocukların yanında sigara içilmesi aynı zamanda anne ve babasını model alan çocuklarda sonraki yıllarda sigara içme alışkanlığının gelişmesini kolaylaştırır.” dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 02:37 tarihinde yazdırılmıştır.