Cumartesi günü Pazar kurulacak

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine Pazar yerleriyle ilgili genelge gönderildi. Genelgeye göre; Pazar yerleri 8 Mayıs-15 Mayıs tarihlerine denk gelen Cumartesi günü 10.00-17.00 saatlerinde sadece sebze/meyve pazarı olmak üzere kurulabilecek.
Cumartesi günü Pazar kurulacak  

Covid-19 sebebiyle uygulanan tam kapanma tedbirleri kapsamında 29 Nisan’dan beri kurulmayan Pazarlar, 8-15 Mayıs tarihlerinde kurulabilecek.

Genelgeye göre saat 10.00-17.00 aralığında sadece sebze/meyve pazarı ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Pazar yerlerinde temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına  ise izin verilmeyecek.

Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluğa karşı Valilikler ve Kaymakamlıkların koordinasyonunda gereken tedbirler alınacak.

Pazar yerlerinde belirlenene giriş-çıkış noktaları dışındaki her eyr bariyer ve demirlerle kapatılarak girişler kontrol altına alınacak.

Tezgahlar arasında en az 3 metre mesafe bulunacak.

Satışı yapılan ürünlerin ambalaj ve poşetlenmesi sağlanacak.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 08:00 tarihinde yazdırılmıştır.