Vali Yaman’dan taraftarlara sağduyu çağrısı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Atatürk Stadı’nın bakıma alınacak olmasından dolayı Kırklarelispor'un maçlarının artık Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’nda oynanacağını, Kırklarelispor ve Lüleburgazspor taraftarının arasındaki kötü husumetin artık son bulması gerektiğini söyledi.
Vali Yaman’dan taraftarlara sağduyu çağrısı
İHA -Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş Kırklarelispor ve Lüleburgazspor yöneticileri ve taraftar liderleriyle kahvaltıda buluştu. Vali Yaman, Kırklarelispor ile Lüleburgazspor taraftarları arasında öncesi bilinmeyen bir husumet olduğunu belirterek, "Her iki takım taraftarları arasındaki eskiye dayanan, birçoğumuzun bilmediği husumetin son bulmasını istiyoruz. Lüleburgazspor Kulübü yöneticileri ve taraftarları ile bir araya gelerek sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kırklarelispor ve Lüleburgazspor taraftarları dostluk, kardeşlik içerisinde maç seyretmesini istiyoruz. Spor toplumsal birliktelik, sevgi ve kardeşlik sağlar” dedi.
İl Emniyet Müdürü Aktaş ise, yaşanan kötü hadiselerin geride kalması gerektiğini, Kırklarelispor’un ve Lüleburgazspor’un bütün maçlarında takviye kuvvet olarak ilçe emniyet müdürlüğünün yanlarında bulunacaklarını, bir olay çıkmasından dolayı değil iki kulübü destelemek gayesiyle orada olmayı düşündüklerini söyledi.
Lüleburgazspor Başkanı Akif Beşer, iki taraftar grubu arasında olan husumetin bitmesini istediklerini, başkanlar olarak güzel futbol olduktan sonra herkesi destekleyeceklerini söyledi. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can ise, Kırklarelispor’a karşı kötü tezahürat olsa bile Lüleburgazspor taraftarlarını gülle karşılayacaklarını, 8 Kasım Stadı’ndaki ilk maçta Lüleburgaz taraftarından tepki alabileceklerini fakat şampiyonluğa doğru gittiklerinde tüm Kırklareli’nin tek yürek olacağını söyledi.
Atatürk Stadı’nın bakıma alınacak olmasından dolayı Kırklarelispor, maçlarını Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’nda oynayacak. 
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 08:04 tarihinde yazdırılmıştır.